Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926298





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : CBPL Maant Groepspraktijk Dokters en Carrefour Tremelo.
25 juli 2015
Morsum Magnificat blijft zich inzetten voor meer veiligheid. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.157.400
Tremelo 25 juli 2015.

Het zal wellicht nog nooit gebeurd zijn dat een dokter een journalist als patiënt weigert vanwege diens journalistieke activiteiten, maar in Tremelo gebeurde het in juni 2014. Niettegenstaande theoretisch dokters patiënten mogen weigeren, lijkt de reden van weigering hier buitensporig. Uiteraard werd de -H-Orde van Geneesheren mede een aangetekend schrijven van 20 juni 2014 op de hoogte gebracht. De melding bij de CBPL is er nu gekomen omdat de Groepspraktijk die houten verzamelbak blijft gebruiken.

Privacy.
De -H-Orde reageerde met een brief van 1 juli 2014, zij stelde " ... De Raad zal deze zaak onderzoeken en zal er op tuchtrechtelijk gebied het passen gevolg aan geven ...". Meteen wordt ook verwezen naar het KB van 6 februari 1970 waarin staat dat de klager over het disciplinair gevolg niet zal worden ingelicht. Omtrent het feit, dat patiënten hun medische documenten -tussen diverse andere- uit een houten bak dienen te plukken, heeft de Orde met geen woord gerept. Patiënten die in de bak hun omslag dienen uit te zoeken, kennen dan meteen ook de namen van de andere patiënten en dat kan niet door de beugel. Bovendien is het best mogelijk, dat iemand zich vergist en een verkeerde omslag meeneemt. Morsum Magnificat stelt resoluut dat het om schending van het beroepsgeheim gaat, alleszins schending van de Privacywet.

MM_240_06_Tremelo_Privacy.pdf

Camera.
Carrefour Tremelo - en ook Baal - heeft camera's,ook gericht op de parking, maar de camera is niet gemeld bij de privacycommissie. Op de public search van de CBPL zijn een honderdtal camera's van Carrefour vergund, maar die van Tremelo staat er niet bij. Dat is eigenlijk werk voor de politie zegt men bij de privacycommissie, toen men dat bij de CBPL opmerkte, hebben we eens gelachen. De CBPL heeft laten weten dat ze de betrokkenen op hun verplichtingen wijst.

Artikel n° :  07/15/6065     
Geplaatst : 12:10 25/07/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 26 juli 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.