Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926299





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
21 juli 2015 : Politiedorp toch opnieuw te bezoeken tijdens Nationale Feestdag.
17 juli 2015
Ook BUB weer aanwezig met een stand in de Regentschapstraat.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.148.500
Brussel / Tremelo 17 juli 2015.

Naar jaarlijkse gewoonte kan ook dit jaar het Politiedorp van de federale en lokale politie bezocht worden tijdens de viering van de nationale feestdag in Brussel. Er is voor jong en oud van alles te beleven op het Poulaertplein dat zal daveren onder een veelvoud van activiteiten. Verschillende diensten van de federale en meerdere zones van de lokale politie, waaronder de politie Brussel Hoofdstad Elsene, op wiens grondgebied de festiviteiten plaatsvinden, zullen aanwezig zijn. De Commissaris-generaal, de voorzitter van het Vast Comité van de Lokale Politie Jean-Marie Brabant, de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie bezoeken eveneens het politiedorp

Leuke foto's.
Voor de jongsten is er onder andere een touwenparcours, een klimmuur, een verkeerspiste en een stand waar ze in ordehandhaving kledij een parcours kunnen afleggen. De diensten van techno preventie en de hondenbrigade zijn door het grote succes in het verleden, ook dit jaar weer van de partij, net als de crashtest en de tuimelwagen. Ook kan er een leuke foto gemaakt worden op de boot van de scheepvaartpolitie, in de sproeiwagen en dit jaar ook in de helikopter op de plaats van de piloot. Zeker voor de jongsten een heel avontuur.

Old meets New.
Dit jaar is er ook een nieuwigheid met als thema "Old meets New" waar op een geanimeerde manier de evolutie van de politie kan ontdekt worden. Hierin zijn vier thema's :
- Voertuigen : oldtimervoertuigen versus hedendaagse.
- Uitrusting : een overzicht van de politie-uitrusting door de jaren heen.
- Technieken : van een eenvoudig lab tot CSI.
- Opleiding en aanwerving : van de eerste vrouwelijke agente tot de huidige commissaris-generaal

Wat er allemaal nog meer te beleven is, vind je op www.federalepolitie.be
.

BUB.
Behalve de aanwezigheid van de federale politie is er op 21 juli ook politieke activiteit. In de Regentschapstraat -tegenover de Kleine Zavel- vindt u ook een stand van de BUB -Belgische Unie, Union Belge- Dit is een relatief jonge politieke partij die ijvert voor een unitair België, wat in de praktijk betekent één parlement en één regering voor heel België op basis van de negen historische provincies. De partij werd in 2002 opgericht en nam sindsdien op elk niveau deel aan de verkiezingen en dit ondanks dat de BUB geen eurocent overheidssubsidie ontvangt, zoals de traditionele en separatistische partijen. Omdat de partij geen enkele overheidssubsidie ontvangt heeft zij ook geen toegang tot de "grote?" media en dat maakt de strijd niet gemakkelijker. 
Meer weten over BUB? Ga naar http://www.unionbelge.be/?page_id=7006

 
Bron : Federale politie
          BUB   
Bewerking : jvds
 
Artikel n° :  07/15/6060    
Geplaatst : 20:22 17/07/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Laatste update ( 18 juli 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.