Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926300





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Burgemeester Paul Dams en zijn Open Vld in woelig water-Update2
14 juli 2015
Open Vld gemeenteraadslid opgepakt en onder voorwaarden vrijgelaten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.146.800
Tremelo 14 juli 2015.

--- Update 2 11:23 16/07/2015
Niet zomaar.
De moeder van betrokkene verdedigt uiteraard haar zoon en vindt eveneens dat de zaak uit de context is gerukt, overdreven is en dat wij -Morsum Magnificat- belust zijn op sensatie, ze spreekt over laster en eerroof. Op onze vraag wat haar zoon gaat doen indien hij uit de Open Vld wordt gezet, reageert CVD furieus en zegt dat ze hem niet zómaar uit de gemeenteraad kunnen zetten, dat er dan reactie komt. We hebben daarover via e-mail aan FL vragen gesteld en of hij bij eventueel ontslag uit de Open Vld in de gemeenteraad als onafhankelijke gaat zetelen, maar er is nog geen reactie gekomen.

Tevreden.
Bij de directie van Carrefour Baal / Tremelo waar FL een poosje heeft gewerkt, was men over de inzet van hun werknemer tevreden " .. het was een vriendelijke jongen en was op het moment dat hij bij ons werkte, met alles in orde, kan er niets van zeggen .." klinkt het.
--- einde update 2 10:15 16/07/2015

--- Update 1
Open Vld houdt dra partijraad.
Burgemeester Dams reageert dat het een spijtige zaak is, maar zoiets uiteraard ook niet van een –Open Vld- Raadslid getolereerd kan worden. De partij zal daarover snel vergaderen, maar de verlofperiode is een ongelukkige periode klaagt Dams. Zodra de Voorzitter terug is uit vakantie, gaan we daarover vergaderen zegt Paul Dams. Wellicht zijn de politieke dagen van het gemeenteraadslid bij de Open Vld geteld. Anderzijds menen we uit het gesprek met F.L., begrepen te hebben, zelf ontslag te zullen geven.
--- einde update 19:38 14/07/2015

De rijzende ster aan het Open Vld firmament van Tremelo, de gewezen werknemer van Carrefour te Baal die aan deze redactie vertelde in Tremelo aan propere politiek te willen doen, is in herhaling gevallen. Op 6 november 2013 bracht de "Gazet", zoals men dat in Tremelo van de klassieke pers gewend is, een artikel over de intrede van de nieuwe Open Vld kracht. Maar we weten dat het niet allemaal goud is wat blinkt en van gazetten weten we dat alleen de datum en de prijs klopt.

Propere politiek.
Op 15 juni 2014 knopen we in de Carrefour te Baal, waar FL toen werkte, een gesprek aan. Toen gaf de jonge Open Vld'er te kennen zich te distantiëren van een bepaalde manier om in Tremelo aan politiek te doen en een meer propere politiek te willen voeren. Maar toen deze redactie volgens afspraak concrete zaken doorstuurde, werd als volgt gereageerd : " .. Bedankt voor het mailtje alvast, ik ga de bijgevoegde documenten en de link naar het tijdschrift zeker grondig bekijken. Wanneer je bepaalde zaken te weten komt, of wanneer je gewoon wat info wil ivm iets van onze lokale politiek, mag je het mij altijd laten weten. Dan probeer ik zeker te helpen .. ". Maar daar bleef het dan ook bij, we hoorden niets meer van de rijzende Open Vld ster.

Geweld.
Nu moet blijken dat F., wat de omgang betreft, bepaald geen doetje is en last heeft van woedeaanvallen. Een politiek figuur uit Tremelo laat in een e-mail aan deze redactie het volgende weten : " F. heeft een tijd terug zijn straf en enkele voorwaarden gehad en ik kan enkel hopen dat door deze nieuwe feiten de mensen eindelijk eens hun ogen openen...", einde citaat. De straf en de opgelegde voorwaarden hebben blijkbaar geen effect gehad, want er waren recent weer nieuwe feiten waarvan F. aan deze redactie zegt dat ze opgeklopt en overdreven werden.

Opgepakt.
De nieuwe feiten waren blijkbaar dermate zwaarwichtig dat F., het Open Vld Raadslid van Tremelo, van zijn vrijheid werd beroofd maar onder voorwaarden weer werd vrijgelaten. Deze redactie werd daarover geïnformeerd door verontwaardigde inwoners van Tremelo waarvan er iemand schrijft :  ".. Ik wil vooral dat deze gevaarlijke man uit de gemeenteraad geweerd wordt als Dams hem het hand boven het hoofd gaat houden. Zo iemand mag onze gemeente niet mee besturen!! ...", einde citaat.

Informatie.

Noch bij de PZ Dijleland, noch bij het parket van Leuven, noch de burgemeester van Tremelo, Paul Dams -Open Vld- geeft men commentaar. Wij hebben bevestiging van drie verschillende bronnen. F. zelf beweert dat de feiten zich afspeelden in de privésfeer en overdreven naar buiten komen. Maar een politicus heeft nu eenmaal, qua privacy, niet dezelfde rechten als een gewone burger. Bovendien gaat het over een gemeenteraadslid die een voorbeeldfunctie heeft.

Artikel n° :  07/15/6055     
Geplaatst : 15:11 14/07/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur
Laatste update ( 09 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.