Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
TW Classic : Federale Politie roept op om zoveel mogelijk met trein en bus te komen.
30 juni 2015
Werchter wordt zaterdag 4 juli opniew overspoeld door festivalgangers
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.127.500
Brussel / Tremelo 30 juni 2015.

Eén week na Rock Werchter, op zaterdag 4 juli, vindt op dezelfde locatie het eendaagse TW Classic plaats. In de praktijk wil dat zeggen dat het dorp opnieuw overspoeld gaat worden door festivalgangers, ditmaal "slechts" zo'n 50.000 die allemaal gelijktijdig richt Werchter zullen trekken en 's-nachts ook weer terug. De federale politie raadt opnieuw aan om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken.


Trein, bus en fiets.

Het belooft dus weer erg druk te worden onderweg naar TW Classic. Zowel de lokale als de federale politie raden daarom aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. De NMBS legt speciale nachttreinen in richting Oostende, Kortrijk, Hasselt en Antwerpen. Wie met de trein wil gaan, dient op voorhand een e-treinbiljet aan te kopen. Het treinticket is niet in het toegangsticket inbegrepen. Meer informatie is daarover te vinden op www.nmbs.be/twclassic. Met een e-treinticket raak je echter wel gratis met de bus tot aan de festivalweide. De Lijn voorziet tussen 10 en 20 uur een busdienst tussen het station van Leuven en Werchter. Vanaf 22 uur zijn er bussen terug tot één uur na het einde van het laatste optreden. Na het succes van de bewaakte fietsenstallingen tijdens Rock Werchter, zal de fietsenstalling aan Werchter brug uitgebreid worden voor TW Classic. U kunt er uw fiets veilig stallen.
 
Wagen.
Wie toch met de wagen wil komen, dient rekening te houden met files. Een twintigtal parkings zijn voorzien in drie zones -A: N21 Haacht, B: N286 Rotselaar, C: N21 Werchter-. Om bijkomende vertragingen te vermijden wordt aangeraden te parkeren in de zone waar de automobilist zich bevindt -afhankelijk van de richting waaruit hij komt en niet van zone te veranderen. Er zijn ook bewaakte motorparkings voorzien.
Bovendien raadt de politie aan om in de verschillende zones de bewijzering richting parkings te volgen, eerder dan het eigen GPS-toestel. De GPS zal de festivalganger niet rechtstreeks naar de festivalsite leiden. Men zet die dan ook beter gewoon uit. Om de verkeersuittocht na het festival te vereenvoudigen geldt er vanaf 23 uur eenrichtingsverkeer vanuit Werchter. Het zal dan niet langer mogelijk om richting Werchter te rijden -niet vanuit Haacht en niet vanuit Rotselaar-. De politie raadt ten stelligste aan om de signalisatieborden voor het eenrichtingsverkeer te volgen en op de gekozen rijstrook te blijven.

De aan te raden reiswegen zijn :
- Via de E19:
Komende van Antwerpen: afrit Zemst richting Kampenhout Sas en Haacht naar zone A
Komende van Brussel: afrit Vilvoorde richting Kampenhout Sas, Tildonk en Haacht naar zone A
De E313 kan een goed alternatief zijn voor de drukke E19 voor wie uit Antwerpen en Nederland komt.
- Via de E314:
Komende van Limburg: afrit Aarschot naar zone C
Komende van Leuven: afrit Rotselaar naar zone B

Preventie en realtime informatie.
Personen die iets kwijt zijn of iets gevonden hebben, kunnen terecht in het politieonthaal recht tegenover de hoofdingang. Er wordt ook absoluut afgeraden om waardevolle voorwerpen mee te brengen naar het
festival. Ook wordt afgeraden iets zichtbaar in de wagen te laten liggen, niet iedereen heeft immers even goede bedoelingen. De federale politie zal zaterdag 4 juli 2015 een hele dag in reële tijd communiceren via sociale media. De focus van de communicatie ligt hier op mobiliteit en preventietips. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste stand van zaken kan dat allemaal volgen op Twitter -@FedPol_pers- en de Facebook-pagina Belgian Federal Police. Leuke foto’s zullen worden gepost op Instagram -federalepolitie-.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/15/6041
Geplaatst : 19:36 30/06/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.