Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926302





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rekenhof gaf toelichting over Vlaams beleid en de financiering sociale woningen.
26 juni 2015
Vlaamse Volksvertegenwoordigers niet meteen in staat om pertinente vragen te stellen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.122.100
Brussel  / Tremelo 26 juni 2015.

Gisteren werd in de Jan Van Eyckzaal door leden van het Rekenhof de doorlichting toegelicht van het beleid en de financiering van sociale woningen in Vlaanderen waarvan er 5500 minder worden gebouwd dat aanvankelijk werd aangekondigd. Er is uit verschillende passages duidelijk geworden dat het beleid, de transparantie en professionaliteit te wensen over laat en het Rekenhof bij gebrek aan transparantie in feite haar werk niet kan doen en in het duister tast van wat er ten velde gebeurt! Na afloop van de toelichting werd het even stil in de Jan Van Eyckzaal en de anders toch goed bespraakte Volksvertegenwoordigers bleven even stil voor de eerste vragen aan het Rekenhof. Uiteindelijk beet Elke Van den Brant -Groen- de spits af


De zeven slechte leerlingen, asociale gemeenten.
Opnieuw komen de zeven gemeenten die als "de slechte leerlingen van de klas worden genoemd" ook bij de doorlichting aan bod. Alleen Michèle Hostekint -sp.a- vindt dat de minister tegen die gemeenten moet optreden, het  gaat over Keerbergen,Tremelo,Overijse,Koekelare,Ranst,Wezembeek-Oppem en Willebroek, geen van die gemeenten voldoen aan het "Monitoringsbesluit" inzake het ter beschikking stellen van sociale woningen.


Commissie Wonen 25 juni 2015 Jan Van Eyckzaal - Vooraan rechts twee afgevaardigden van het Rekenhof die het rapport over het beleid en de financiering van de sociale woningen hebben toegelicht. Het Gewest moet haar verantwoordelijkheid nemen is de algemeen besluit.

Meer volgt.

Artikel n° : 06/15/6036
Geplaatst : 76:42 26/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 26 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.