Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926303





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rock Werchter : Guesttickets voor Werchter weer in de belangstelling.
23 juni 2015
Uitdelen van gratis tickets voor Werchter zorgt voor protest.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.119.400
Rotselaar  / Tremelo 23 juni 2015.

Het is een publiek geheim dat Dirk Claes door het al jaren schenken van gratis tickets voor Rock Werchter, politiek scoorde. Hoeveel stemmen de CD&V politicus daardoor binnenhaalde is niet te becijferen. Ondertussen heeft de saga en mogelijk gesjoemel met gratis tickets, zich in vele gelederen genesteld. Vooral de politie is gretig om aanwezig te zijn op het festival, zelfs de politie van HaZoDi trok er vorig jaar, en dat niet zonder kritiek, naartoe. Maar er werd met gratis tickets geknoeid door de politie van Haacht en de PZ BRT. Dermate geknoeid dat het Parket van Leuven in 2013 een onderzoek opende en in 2014 Korpschef Patrick Truyens waarschuwde. Volgens een anonieme bron wordt er desondanks in 2015 weer geknoeid, nu met Guesttickets die mits voorwaarden, worden uitgedeeld aan de politie.

Guesttickets.

In het vorige onderzoek dat het Parket van Leuven in 2013 voerde kwam "Live Nation" en Festival Director Yo Van Saet onder vuur te liggen. Het is in ieder geval een feit dat de PZ BRT, en vooral Patrick Truyens, grote belangstelling koesteren om de "Guesttickets" te beheren en te verdelen. Live Nation deelt kwistig gratis tickets uit, ook aan de politie van de BRT -Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo-. Yo Van Saet drukte in een e-mail van 15 mei 2013 de hoop uit dat de organisatie van de Guesttickets bij de PZ BRT zou mogen blijven. Heeft de korpschef Patrick Truyens niets anders te doen dan het organiseren en het verdelen van Guesttickets? Wat steekt daar achter? We slaagden er na twee dagen niet in om dat te achterhalen.

Onderzoek Parket.
Het Parket van Leuven -Procureur Patrick Vits- stuurde op 27 mei 2014 een brief naar de korpschef van de BRT Patrick Truyens, met een waarschuwing met passages als "... wat het al dan niet aanvaarden van gratis tickets/badges als gift betreft, ben ik van oordeel dat zulks dient te kaderen in het integriteitsbeleid dat u ten aanzien van uw korps voert of uittekent ...". Maar de integriteit van het korps is volgens onze informatie, wegens de houding van korpschef, toch al geschonden.

Nieuwe problemen.
In een anonieme brief aan deze redactie wordt opnieuw gewag gemaakt van geknoei met "Guesttickets" opnieuw wordt korpschef Patrick Truyens met de vinger gewezen. De klacht zou overgemaakt zijn aan de Algemene Inspectie van de Politiediensten -AIG- en het Comité P. Bij de AIG was men niet op de hoogte, bij het Comité P. werd verzocht om de vraag via e-mail te stellen, daar wachten we op een reactie.

Live Nation en de PZ BRT.
Wanneer we ons licht opsteken bij de Luc Verstraete van de persdienst van de PZ BRT wil deze op onze vragen niet eens antwoorden. We proberen ook Yo Van Saet van Live Nation, maar we krijgen Yo niet aan de lijn, ook daar wordt gevraagd om een mail te sturen, dat doen we, maar ze antwoorden niet! Een nieuwe poging om Yo te bereiken draait op een sisser uit.

Vijftig kaarten.
Een burgemeester uit de BRT zone wilde wel kwijt dat er inderdaad andere afspraken zijn gemaakt, elke gemeente krijgt vijftig gratis kaarten dat is toch al een bedrag van 34.000 euro. Een andere bron heeft het over twee gratis tickets per gemeenteraadslid, dat is dus veel meer dan vijftig tickets per gemeente. De voorwaarden voor het bekomen van de Guesttickets zoals ze op de klacht voorkomen, zijn allerminst vreemd, zij die zo'n kaart bij de PZ BRT hebben ontvangen, mogen ze niet verkopen, zo ja, is dat fraude en kan opgespoord worden omdat de nummers gekend zijn. Wordt hier soms iets uitgelokt, of is er weer gesjoemel in het spel?

Artikel n° : 06/15/6032
Geplaatst : 12:18 23/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck 
Laatste update ( 23 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.