Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926303





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale politie geeft tips voor een veilig Rock Werchter.
22 juni 2015
Van 25 tot en met 28 juni wordt Werchter, nadien wordt de stal uitgemest.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.117.500
Tremelo 22 juni 2015.

Naar jaarlijkse gewoonte zal ook dit jaar, nu van 25 tot en met 28 juni, Werchter weer overspoeld worden door meer dan honderdduizend "muziekliefhebbers" waaronder ook veel varkens. Het is voldoende om de dag na het festival over de straten te rijden waarlangs de campings waren opgesteld om te beseffen welk een soort publiek daar heeft verbleven. Tonnen afval laten ze achter en de omwonenden die het zich kunnen permitteren, sluiten hun woning af als een bunker en zoeken voor vier dagen hun heil ergens anders, wég van het lawaai en de overlast.

Station Leuven.
Om dit "feest" in goede banen te leiden geeft de federale politie tips. Zij raadt de festivalgangers aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen zeker omdat de tickets ook gratis vervoer met bus en trein omvatten. Vanuit het station Leuven zijn er pendelbussen die om de 20 minuten rijden vanaf 08.00 uur 's-morgens tot na de laatste optredens. Gewone pendelaars dienen tijdens Rock Werchter rekening te houden met grote drukte in het station Leuven op donderdag 25 juli en op maandag 29 juli. Het is niet uitgesloten dat sommige perrons tijdelijk worden afgesloten omdat ze te vol staan.

Met de auto.

Er worden uiteraard ook files verwacht. Bovendien wordt de omgeving van de festivalsite volledig afgesloten voor alle verkeer. Er zijn een vijftiental parkings voorzien rondom de site, verdeeld langs 3 verschillende assen -A :
         N21 Haacht, B :
         N286 Rotselaar, C :
         N21 Werchter-.
Om bijkomende vertragingen te vermijden is het dan ook aan te raden om te parkeren in de zone waar men zich bevindt, afhankelijk van de richting waaruit men komt. De politie raadt bovendien raadt aan om in de verschillende zones de bewijzering richting parkings te volgen en niet de eigen GPS, deze zal u niet rechtstreeks naar de festivalsite leiden. Het is beter deze uit te zetten.

De aan te raden reiswegen.

Via de E19:
Komende van Antwerpen : afrit Zemst richting Kampenhout Sas en Haacht naar zone A.
Komende van Brussel : afrit Vilvoorde richting Kampenhout Sas, Tildonk en Haacht eveneens naar zone A.
De E313 kan een goed alternatief zijn voor de drukke E19 voor wie uit Antwerpen en Nederland komt.
Via de E314:
Komende van Limburg : afrit Aarschot naar zone C.
Komende van Leuven : afrit Rotselaar naar zone B.
Dichterbij de weide zullen de Werchtersesteenweg -Haacht- en de Haachtsesteenweg -Rotselaar- worden afgesloten vanaf woensdagnamiddag 24 juni 2015. De weide is enkel te voet te bereiken. “Werchterbrug” -kruispunt N21-N286- zal gedurende het hele festival afgesloten zijn voor alle verkeer. Er worden omleidingen voorzien. Wie liever afgezet of opgepikt wordt dichter bij de festivalsite, kan dat doen op de Kiss & Ride op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht, Hellichtstraat in Rotselaar en Hogeweg in Werchter. Het kan er wel druk zijn dus ook daar dient rekening gehouden te worden met files. Er is ook een grote fietsenparking -C1- voorzien. Motors mogen op alle parkings parkeren. Wie zijn/haar helm wil opbergen, kan dat op parkings Hive, B2 en C00.

Kamperen.
Opnieuw zijn er een tiental campings verspreid in de zones A, B en C die op donderdagochtend 24 juni 2015 om 8 uur op gaan, met als uitzondering The Hive die op woensdag al open gaat. Wie een XL-ticket heeft kan daar vanaf woensdag 14 uur terecht. Parkeren kan die dag op de aangrenzende parkings A5 en A5bis. Voor wie geen XL-ticket heeft, heeft het dus geen zin om voor donderdagochtend te komen. Mobilhomes kunnen terecht op A7 en B8.

Nog enkele bijkomende tips.

Laat waardevolle spullen thuis of doe ze in een safelocker in het festivalpark en op The Hive. De federale politie raadt ten stelligste af om iets van waarde achter te laten op de camping. Er liggen immers altijd mensen met slechte bedoelingen op de loer die wachten om hun slag te slaan. Dat drugs verboden zijn, hoeft eigenlijk niet meer gezegd te worden.

Valse tickets.

Het festival is uitverkocht en elk jaar opnieuw proberen er toch groepjes verkopers valse tickets aan de man of vrouw te brengen en dan nog tegen woekerprijzen. Het is belangrijk om er niet op in te gaan omdat de kans groot is dat men niet voorbij de ingang raakt. Wie iets kwijt is of iets gevonden heeft kan terecht in het politie onthaal recht tegenover de hoofdingang of aan de infostand naast de hoofdingang. Na het festivalweekeinde -vanaf donderdag 2 juli- liggen alle teruggevonden voorwerpen in het gemeentehuis van Rotselaar.

Sociale media
Voor het vierde jaar op rij zal de federale politie ook dit jaar tijdens het hele festival in reële tijd communiceren via sociale media. De focus van de communicatie ligt ook hier op mobiliteit en preventietips. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste stand van zaken kan alles volgen op Twitter -@FedPol_pers- e
n de Facebook-pagina Belgian Federal Police. Leuke foto’s worden ook op Instagram gepost -federalepolitie-.Wie deze en nog meer bijkomende informatie wil kan die vinden op de website van de federale politie  www.federalepolitie.be  op de website van de organisatie  www.rockwerchter.be. 

NVDR.
Mondje dicht.
In het persbericht van de federale politie wordt niet gesproken over het bestaan van "Guesttickets" waarvan misbruik is gesignaleerd aan het Algemene Inspectie van de Politiediensten en aan het Comité P. Deze en mogelijk andere redacties hebben daarover een kopie van de klachtbrief ontvangen. We proberen gedurende twee dagen langs diverse kanalen daarover informatie te bekomen, maar overal "mondje dicht", wat is hier weer te verbergen?
En de kostprijs?
We willen ook graag weten hoeveel de federale politie in deze financieel goed opbrengende business aan manuren investeert, hoeveel de organisatoren daarvoor betalen en hoeveel de belastingbetaler mag ophoesten.
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/15/6031
Geplaatst : 17:39 22/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Laatste update ( 22 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.