Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926303





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Toekomst Groot Barrièrerif in Australië bedreigd.
18 juni 2015
Greenpeace zet internationale actie op om Unesco onder druk te zetten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.113.000
Brussel  / Tremelo 18 juni 2015.

Onlangs heeft de Australische regering toestemming gegeven voor de ontginning van nieuwe, grote steenkoolmijnen. Door de uitbating van die nieuwe steenkoolmijnen staat de toekomst van het al onder druk staande Groot Barrièrerif op het spel.

Tonnen sediment.
Als gevolg van die steenkoolmijnen en voor de export van de steenkool, zal de uitbreiding van de uitvoerhaven Abbot Point, die binnen het beschermde gebied rond het Groot Barrièrerif ligt, noodzakelijk zijn. Voor die uitbreiding moet miljoenen ton sediment van de zeebodem worden geschraapt en dat sediment zal naast het Groot Barrièrerif worden gestort. Bovendien zullen elk jaar honderden vrachtschepen met steenkool over het koraalrif varen wat het risico op een ongeval en vervuiling doet toenemen. Voor het rif, dat al jaren onder de klimaatverandering lijdt, kunnen de gevolgen van de storting dramatisch zijn.

Nog niet te laat.
Volgens Greenpeace is het echter nog niet te laat en daarom lanceren zij maandag 22 juni a.s. een internationale oproep via http://www.takeanotherlook.gp en wie doorklikt naar deze link kan zijn/haar gegevens invullen om zo UNESCO onder druk te zetten om het rif in de gaten te houden en alles te doen wat mogelijk is om het te beschermen.

Werelderfgoed.
Greenpeace lanceert deze actie pas nu omdat eind deze maand de delegatieleden van Unesco in Bonn bijeenkomen voor de 39ste sessie van het Werelderfgoed comité. Daar moeten zij zich uitspreken over de toestand van het Groot Barrièrerif dat momenteel nog werelderfgoed is. Enkele weken geleden stelden ze al een kladversie van hun rapport op. Greenpeace wil met iedereen die bezorgd is over het lot van het koraalrif druk blijven zetten. De twee weken voor de vergadering in Bonn zijn vanuit dat oogpunt cruciaal.

Bron : Greenpeace
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/15/6023
Geplaatst : 11:17 18/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
JVDS ©

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.