Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933194





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gouverneur blind voor negeren van C3 bord door fietsers die over wekelijkse markt rijden.
12 juni 2015
Marktkramers klagen nu ook over auto's die de 's morgens bij het opstellen over de markt razen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.103.500
Leuven  / Tremelo 12 juni 2015

Tijdens de wekelijkse markt van 19 mei 2015 noteerden we om acht uur 's morgens maar liefst vijf fietsers die over de markt fietsen en bijgevolg het C3 bord negeren. De Schepen van Mobiliteit van Tremelo Diane Willems - CD&V- en verkoopster in het Barco Center in Tremelo, blijkt geen noties te hebben van de betekenis van een C3 bord. De Schepen verwijst in een adem naar het feit, dat er ook met gevaarlijke honden, weliswaar aan de leiband over de markt gelopen wordt. De Schepen spreekt over een reglement dat moet opgesteld om ook dat probleem met die honden die een gevaar zijn voor kinderen in een buggy, aan te pakken. De opmerking over het negeren van het C3 bord ontwijkt de Schepen.

Gevaar.

De reactie van Diane Willems kwam ons zeer vreemd over. Een fietser is ook een bestuurder en mag bijgevolg het C3 bord niet negeren. De marktkramers die hun waar of kraam opstellen, houden geen rekening met plots opduikende fietsers, dat fietsen moet gewoonweg aangepakt worden "Het Volk" van Tremelo moet ook de regels respecteren.

Nu ook al auto's.

Volgens marktkramers negeerden voorbije dinsdag 9 juni 's morgens bij het opstellen van de kramen, nu ook al enkele automobilisten het C3 borden en reden op de koop toe, veel te snel over de markt, dat is absoluut gevaarlijk. Eén van de handelaars heeft toen de markt pas volop begon, een inspecteur van de politie aangesproken en gezegd "ge had wat vroeger moeten komen dan had ge misschien kunnen optreden". De inspecteur moet gezegd hebben " onze dienst begint niet zo vroeg"! Die politieagent werd aldus op de hoogte gebracht van een wanbedrijf en dan moet die agent dat niet met een kwinkslag afwijzen.

Korpschef.
Het is een publiek geheim dat er wat hapert met de werking van de korpschef Patrick Truyens. Meerdere bronnen bevestigen dat diverse politie ambtenaren de PZ BRT hebben verlaten om in omliggende zones terecht te komen. De korpschef zeer weining in zijn kantoor is, in een anoniem schrijven dat aan deze redactie werd overgemaakt, wordt precies omschreven, waar en wanneer de korpschef in cafés te vinden is. Maar dat zal de Gouverneur, die dezelfde politieke kleur heeft als de korpschef, niet willen zien, Lodewijk De Witte is immers selectief blind.   

Gouverneur zoals een struisvogel : Kop in het zand.
Morsum Magnificat die ook bezoeker is van de markt, deed haar beklag bij de Gouverneur en voegde er het artikel MM_238_07 van 19 mei 2015 bij. Op 9 juni 2015 reageert de Gouverneur van Vlaams Brabant, we willen dat iedereen van de reactie van de Gouverneur van Vlaams Brabant geniet en vaststelt dat Gouverneur De Witte -sp.a- doodeenvoudig de ogen sluit voor het wanbeleid van in casu Schepen Diane Willems. Dat de Gouverneur ook naar de AIG verwijst is niet eens relevant. Politie die op de hoogte is van een wanbedrijf moet volgens artikel 15 van de wet op het politieambt optreden. Dat de Gouverneur naar de prioriteiten van de politie verwijst is evenmin relevant en het bewijs dat de politiek ook daar te veel aan de touwtjes trekt. Politie- inspecteurs aan de zebrapaden aan de scholen om het politiek blazoen van de politici op te poetsen, dat is een misplaatste prioriteit van de politie. C3 borden die door fietsers en automobilisten genegeerd worden is gevaarlijk en een verkeersovertreding. De bewijzen uit verschillende dossiers dat de Gouverneur Lodewijk De Witte wanbeleid de hand boven het hoofd houdt, stapelen zich op. Het is de taak van het bestuur in Tremelo om ook daar orde op zaken te stellen, daarover werden aan de Gouverneur vragen gesteld, niet waar er moet geklaagd worden over de politie.

Artikel n° : 06/15/6015
Geplaatst :  8:41 12/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 12 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.