Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933201





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Te huur gestelde woning voldoet niet aan de Vlaamse Wooncode
03 juni 2015
Morsum Magnificat blijft hameren op het verplichten van een conformiteitsattest.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.095.600
Baal  / Tremelo 03 juni 2015.

Er zijn nu reeds een miljoen woningen die niet voldoen aan de Vlaamse Wooncode en het wordt tijd dat hieraan paal en perk wordt gesteld. Het is de minder begoede klasse die geen hoge huur kan betalen, die het grootste slachtoffer is van de niet conforme woningen en dat beseffen de onderzoekers van de KU Leuven naar aanleiding van het grote woononderzoek ook.

Geen verluchting.
De woning die te Baal tegen een huurprijs van achthonderd euro wordt aangeboden heeft in de woon- en keukenruimte twee vaste ramen die niet open kunnen, er is dus geen verluchting mogelijk! In de artikel 22 van de technische voorschriften van de Vlaamse Wooncode is bepaald, dat er per vierkante meter vloeroppervlakte, ook een bepaald procent aan verluchting mogelijk moet zijn.

Hoogte plafonds.
Het relatief kleine pand werd wel netjes verbouwd en er werd volop gebruik gemaakt van Gyproc wanden, het telt drie slaapkamers. De hoogte van de plafonds is onvoldoende, de minimum opgelegde hoogte is 2,20 meter -deel "D" technisch verslag Wonen Vlaanderen- en dat is voor geen enkele van de drie slaapkamers het geval.


Geen verluchting in de leef- en keukenruimte, plafonds in slaapkamer te laag,huurprijs 800 euro. Bijkomend is het feit dat het pand niet alleen aan de drukke Baalsebaan ligt, maar ook nog eens tegenover het jeugdhuis "Den Borduur" ...

Renovatiepremie.
Wie een woning verbouwt kan van de Vlaamse overheid tot maximum tienduizend euro renovatiepremie ontvangen, maar eens de renovatie is doorgevoerd, blijkt er achteraf geen controle te zijn of na de renovatie de woning wel voldoet aan de voorwaarden van de Vlaamse Wooncode, dat blijkt hier duidelijk niet het geval te zijn. We zouden mogen verwachten dat de Vlaamse overheid met belastinggeld betaalt voor conformiteit en niet louter om de eigenaar financieel tegemoet te komen. Wonen Vlaanderen kan zelfs het hoofd niet bieden aan de recent fel gestegen aanvragen -14.000 op twee maanden, terwijl dat normaal 1500 aanvragen per maand is-, laat staan nog controles uitvoeren.
 
Artikel n° : 06/15/5997
Geplaatst  : 13:28 3/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.