Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926306





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Morsum Magnificat ijvert voor een veiliger Tremelo,ook bij Luxetours..
23 mei 2015
Luxetours Vermeulen moet alvast een nieuwe ladder aanschaffen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.084.800
Tremelo 23 mei 2015.

Toen Morsum Magnificat een jaar geleden aan burgemeester Paul Dams -Open Vld- vertelde dat wij ook in Tremelo, net als overal, met veiligheid begaan zijn, was de reactie van de neo Poetin " Wie mij gerust laat, laat ik ook gerust " en daarmee heeft de Tremelose machtswellusteling en gewezen postbode en kroegbaas de trend gezet. Morsum Magnificat heeft niet alleen het recht om onveilige toestanden aan te kaarten, maar het is ook op burgerlijk en vooral op journalistiek vlak onze plicht onveilige situaties te melden en publiek te maken.

Luxetours.
Onlangs heeft niet alleen Paula De Swert van café Het Volkshuis zich gemengd in de huurzaak van de Baalsebaan 57, maar ook Luxetours Vermeulen deed dat, alhoewel ze dat later ontkenden. Maar ook Luxetours Vermeulen zou beter de hand in eigen boezem steken en zich niet met leugens, maar met haar busbedrijf bezig houden. Want ook bij Luxetours gaat het, net als bij café Het Volkshuis -behoudens creatieve boekhouding- financieel niet al te best. Luxetours Vermeulen draait sinds 2009 maar eventjes meer dan 1,3 miljoen euro verlies, wat dat betreft -en ook op andere vlakken- is het dus zeker geen "Luxe".

Veiligheid.

Om op het dak van de bussen te klimmen gebruikt Luxetours een ladder die geen enkele keuring in het kader van het EDTC, zou kunnen doorstaan. Dat zaakvoerder William Vermeulen zelf risico's neemt strookt niet met de regels van het sociaal strafwetboek -dat ook op zaakvoerders van toepassing is-, maar ook anderen gebruiken die ladder waarvan één van de opstaande steunen is beschadigd, de facto niet mer mag gebruikt worden.

Milieu.
De bussen staan dagelijks individueel tientallen minuten met draaiende motor stil op de parking van het bedrijf en dat veroorzaakt milieuhinder. Het afvalwater van het kuisen van de bussen, soms personenauto's waarvan de motor met een hogedrukspuit wordt gereinigd, loopt via de parking in de riool. Er worden vragen gesteld of de ondergrondse mazouttank van 10.000 liter wel dubbelwandig is. Het was dan ook, net als Paula, niet verstandig om, als men in een glazen huis woont, stenen te smijten naar anderen.

WASO mag dat niet tolereren.



Een dergelijke ladder kan in het kader van de wet op de arbeidsmiddelen niet meer gebruikt worden. De zaakvoerder bolt wel met een grote Duitse wagen met gepersonaliseerde nummerplaat, maar werkmateriaal onderhouden zit er blijkbaar niet in.

Hand in eigen boezem steken.

We stellen vast dat zij in Tremelo -of waarvan de zaakvoerders er wonen- zoals Matreco, Doremieke, Paula De Swert en Luxetours Vermeulen die ook in het huurdossier voorkomt, die deze redactie overal aanvallen, uiteraard vaak stiekem en achterbaks, maar beter de hand in eigen boezem steken. Die vier bedrijven samen, draaien 1,8 miljoen euro verlies, bovendien is ook de veiligheid in vraag. Zoals we reeds eerder hebben gesteld kan de arbeidsinspectie maar beter een afdeling oprichten in Tremelo.

Lik op stuk.
Morsum Magnificat herhaalt het nogmaals dat onderwerpen als "Veiligheid" de hoofdzaak is van onze activiteiten en intimidatie en bedreigingen een averechts effect en het lik op stuk beleid zullen stimuleren. Het wanbeleid in Tremelo kan misschien beginnen met haar excuses aan te bieden voor de broodroof waaraan Tremelo in 2005 onterecht meewerkte ! Morsum Magnificat hebben ze echter nooit kapot gekregen.     

Artikel n° : 05/15/5976
Geplaatst  : 19:37 23/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  - Hoofdredacteur
Laatste update ( 24 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.