Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933203





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aanhangers van burgemeester Paul Dams vallen onder valse naam persassociatie lastig.
18 mei 2015
GNS Press Association wil persvrijheden voor leden niet beperken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.077.700
Ingolstadt / Tremelo 18 mei 2015

Enkele dagen geleden werd GNS Press Association lastig gevallen over het lidmaatschap van Erik Verbeeck, hoofdredacteur van Morsum Magnificat. Volgens Morsum Magnificat werd daarvoor van een valse naam gebruik gemaakt. Daarop werd door de vervalser een e-mail verzonden naar Paul Dams, de gazet Het Nieuwsblad, de beroepsvereniging van kontlikjournalisten VVJ/AVBB en de RvdJ. De valse naamdrager wil aantonen dat de perskaart die GNS Press Association aan haar leden uitreikt, dus ook deze van Erik Verbeeck, gekocht is.


Onderzoek.
Op een vraag daarover van Erik Verbeeck van 14 mei 2015 aan GNS Press Association, laat Peter Neumann in een e-mail van vandaag weten het volgende geantwoord te hebben op de vragen : " De perswet is in Duitsland anders dan deze in België en in die context kan Mr. Verbeeck gebruik maken van onze diensten. Doorgaans kunnen bloggers, freelancers of online journalisten onze diensten gebruiken. De eis -van GNS voor leden,red- is journalistieke activiteiten hebben maar wij evalueren deze niet. De persvrijheid is zeer uitgebreid en wij willen deze vrijheden niet beperken ", einde citaat.

Reeds lang erkend.
Dat Erik Verbeeck sinds jaren journalistieke activiteiten ontplooit is duidelijk, hij was na onderzoek geaccrediteerd bij UPP -al in 2001-, VJPP en VJV vzw. Geen van deze verenigingen hadden in hun toetredingsvoorwaarden de erkenning van de RvdJ geëist. Maar Erik Verbeeck ontdekte dat het -vooral de UPP- commerciële bedoeningen zijn en dat de politiek overal de plak zwaait. De Vlaamse Journalisten Vereniging vzw liet, in ruil voor twee jaar steun door de Vlaamse Regering van telkens 8000 euro, de pen van hun leden door Lieten kopen! Erik Verbeeck is als journalist meer dan voldoende doorgelicht en goed bevonden. Alleen de vrije pen wordt niet gewaardeerd, ergo, geschuwd, Morsum Magnificat ontmantelt immers sterk vervuilde besturen. 

Lik op stuk.
Morsum Magnificat waarschuwt zij die zich in Tremelo tegen deze redactie voor de kar laten spannen, lik op stuk zullen krijgen. We waarschuwen andermaal, dat alle gesprekken met deze redactie, waar ze ook mogen plaats vinden digitaal geregistreerd worden.

Artikel n°  : 05/15/5968
Geplaatst  : 18:40 18/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Onafhankelijk journalist en lid van GNS Press Association

Laatste update ( 18 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.