Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933204





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kadastraal Inkomen : Politieke struisvogels en fantasten in de 7e Zeverende dag-Update1
17 mei 2015
Open Vld grootste voorstanders en kampioenen van belastingontduiking. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.076.300
Brussel  / Tremelo 17 mei 2015.

--- Update 1.
En de leegstand en krotbelasting?
Het is niet alleen inzake kadastraal inkomen dat de -p-overheid faalt en zodoende de eigenaars / verhuurders vrijwaart van de inning van correcte belastingen, maar de leegstandsregisters en belasting op verkrotting worden evenmin correct uitgevoerd. 
Geen sancties.
Op 19 maart 2015 is de Vlaamse -p-Overheid in het Vlaams Parlement komen uitleggen dat in het kader van het grond en pandenbeleid, er geen sancties kunnen worden opgelegd indien de lokale besturen de modaliteiten van het leegstandregister niet toepassen! Ook hier faalt het beleid ten voordele van de eigenaars van dergelijke panden. Als gevolg van de toepassing van het leegstandregister is geweten dat er 17.404 panden leeg staan, er is daarvan niet geweten of er op die panden leegstandsbelasting wordt geïnd.  De fraude in de inning van belastingen in de vorm van KI en leegstand is gigantisch.
Lokale besturen.
Niettegenstaande geweten is, dat de lokale besturen niet deugen, wil de N-VA en vooral Homans, de gemeenten nog meer bevoegdheid geven, het gaat met de N-VA van kwaad naar erger.
--- einde update 1 6:32 18/05/2015

In 1975, dus al veertig jaar geleden, werd mede een perequatie, de huurwaarde van een pand bepaald. Volgens professor Maus moest dat KI elke tien jaar herzien worden, uiteraard gebeurde dat niet. Hoe zou dat nu komen en wie zou daarvoor verantwoordelijk kunnen zijn? Misschien kan de professor dat ook even komen toelichten. Tim Pauwels deed het vandaag in de zevende zeverende dag over de KI kwestie niet slecht, maar is veel te soft voor die olifanten.

Alom fraude.
Van de huuropbrengst waar in het KI rekening mee gehouden wordt, mag de verhuurder veertig procent afnemen voor het -zogenaamde- onderhoud van het verhuurde. We weten ondertussen uit het groot woononderzoek dat er in België één miljoen panden niet voldoen aan de wettelijke voorschriften wat dus wil dus zeggen dat de verhuurders die veertig procent wel in mindering mochten brengen voor de belastingen -KI- maar dat zij dat wettelijk onderhoud niet hebben uitgevoerd. Morsum Magnificat heeft dat een jaar geleden al bekeken. Ook recent heeft Morsum Magnificat dat nog meer toegelicht.

Burgemeesters : witte boord criminelen.

Het niet toezien op de toepassing van de ruimtelijke ordening ligt voor de gemeenten die ontvoogd zijn, bij de gemeenten, maar de burgemeesters sluiten overal, in ruil voor stemmen, de ogen. Nog erger is dat hun politie dat spel moet meespelen en dat ook zij de ogen moeten sluiten. "Het Volk" dat de leiders verdient die ze hebben verkozen, is geen sikkepit beter en stekenblind, vooral als ze uit eigen belang uit de hand van het corrupte systeem kunnen plukken.

Gigantische fraude.
Het "Systeem" geeft toe dat de wet gedurende veertig jaar niet werd toegepast en wordt met de neus op de feiten gedrukt dat ook meer dan één miljoen woningen die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften, dus onwettig verhuurd worden. Die verhuurders zijn gedurende dertig jaar -na de eerste perequatie- de fiscale dans ontsprongen en hebben veertig jaar onterecht 40% aftrek genoten voor onderhoud dat ze niet uitvoerden en waarvan de huurders de rechtstreekse dupe zijn.

Ongelooflijke Open Vld.
Terwijl iedereen weet dat de lokale besturen op vele vlakken falen, wil Bart Somers, burgemeester van Mechelen, weer de bevoegdheid naar zich toe trekken om te kunnen beslissen in welke wijken de gemeente zelf het KI kan aanpassen of toepassen. Die partij heeft bij de laatste verkiezingen bakzijl gehaald, maar toch blijven ze hun stempel op het beleid doordrukken. Een voorbeeld is ook Gwendolyn Rutten die zelf mede bestuurder was in de SBGW CVBA te Aarschot, maar haar ogen jaren sloot voor de fraude die daar gaande was. Deze redactie voelde Gwendolyn daarover aan de tand, maar ze wilde enkel "off the record" reageren.

N-VA.
Met de N-VA en haar beloftes is het inderdaad "Verbeterd", dat wel, voor zichzelf natuurlijk, wat dacht ge anders. Matthias Diependaele weigert de helpende hand van de vastgoedmakelaars die bij verkoop van een pand met afwijkende KI gegevens, de werkelijke toestand bij de fiscus zou kunnen melden. Natuurlijk wil de N-VA, uit schrik voor een verschrikkelijke afgang bij de kiezers, de koe niet bij de horens vatten. De N-VA is geen sikkepit beter dan al de rest, het is één pot nat. "Het Volk" een rad voor de ogen draaien terwijl ze hun zakken vullen en de macht behouden, dat is het belangrijkste.
     
Artikel n° : 05/15/5965
Geplaatst  : 16:20 16/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Onafhankelijk journalist en lid van GNS Press Association

Laatste update ( 18 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.