Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933205





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Bouwwerf aan kerk moet volledig afgesloten zijn-Update1
16 mei 2015
De regels omtrent tijdelijke en mobiele werkplaatsen is duidelijk, ook voor Baal.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.077.300
Baal  / Tremelo 16 mei 2015

--- Update1
Veligheidscoördinator.
Bij dakwerken Cirvers-Vrancx te Veerle zegt men dat er een veiligheidscoördinator is aangesteld en daarover nog nooit een opmerking gemaakt werd. Over de auto's die er parkeren, heeft u gelijk klinkt het, dat mag niet, er moet een doorgang blijven, maar daar kunnen wij niets aan doen. Deze redactie heeft in een vorig leven bij de installatie van een bliksemafleider op de kerk te Vosselaar ook geen goede ervaring met Corvers die toen de klimhaken naar de haan overschilderde met zwarte verf in plaats van eerst te metaliseren en dan te schilderen. Hoe dan ook voorziet de wet op de tijdelijke en mobile werkplaatsen dat de werf moet afgesloten zijn, we zijn benieuwd wat WASO daarover denkt.
--- einde update1

De bouwwerf aan de kerk te Baal sleept al enkele maanden aan, een groot gedeelte ervan is, zoals dat in de wet voor tijdelijke en mobiele werkplaatsen van 25 januari 2001 -BS 7 februari 2001- is vereist, grotendeels afgesloten. Maar uitgerekend langs de kant van de ingang / uitgang van de kerk is dat niet het geval en uitgerekend daar staat de giek van de kraan. Deze werf is hier op het openbaar domein strijdig met de wettelijke voorschriften. Ook hier is de PZ BRT bevoegd.
 
Wederwoord?
Volgens de "Horde" van kontlikjournalisten moet er een wederwoord zijn, maar daarvan is in de wet nergens een spoor. Wij leveren hier met deze foto -en diverse andere in ons bezit- het formeel bewijs dat de werf niet afgesloten is, meer is er niet nodig om dat aan te kaarten en publiek te maken en met de vinger naar de politie te wijzen die wel degelijk bevoegd is.


Werf langs de kant van de kerk is niet afgesloten, je kan vanuit de kerk zo de werf binnen lopen en vlak onder de hijs van de kraan terecht komen. Dit wordt weer een dossier voor het Comité P. én WASO. De arbeidsinspectie moet in Tremelo een kantoor inrichten.
     
Artikel n° : 05/15/5964
Geplaatst  : 16:20 16/05/2015

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Onafhankelijk journalist en lid van GNS Press Association
 
Laatste update ( 18 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.