Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933205





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Keerbergen : Stiekem verwijderen en vervoeren van asbest.
16 mei 2015
Manipuleren van het kankerverwekkend asbest vergt wel specifieke procedures. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.074.000
Keerbergen / Tremelo 16 mei 2015.

Een lezer die iets kent van veiligheid waarschuwde de redactie van Morsum Magnificat dat er in Keerbergen bij de afbraak van een dak asbesthoudende Eternit leien door een persoon in Tyvek kleding naar beneden werden gegooid. Toen wij wat later ter plaatse waren, was de klus blijkbaar al geklaard en de leien op een aanhangwagen gelegd, klaar om te worden afgevoerd. Een dame die aan haar kledij te zien, had geholpen met de verwijdering en daarover hebben aangesproken, wilde alleen maar kwijt dat zij de eigenaar niet was en zei "ge moet maar eens naar de containerparken gaan kijken", daarna liep ze weg. Enkele minuten later werd de vracht met de aanhangwagen afgevoerd.

Regelgeving.
Op de website van de FOD WASO lezen we dat asbest tot de kankerverwekkende en mutagene agentia behoort en personen -arbeiders- die aan asbest worden blootgesteld een passende opleiding moeten volgen,verder daarover nog veel "vijven en zessen". Regelgeving is er in dit land genoeg, alleen ontbreekt de handhaving op grote schaal.


Alles op de aanhangwagen gelegd. Uiterst rechts de man in Tyvek, de vrouw draagt geen PBM, ook de omgeving is niet nat gemaakt.

WASO.
In november 2014 hebben wij ook zo'n illegale verwijdering aan de Baalsebaan in Tremelo vastgesteld. Toen wij WASO in Diest daaromtrent informeerden kregen we de reactie dat zij op privé terrein niet kunnen optreden! Vandaag in Keerbergen was het ook op een privé terrein -foto vanaf het openbaar domein genomen-. We hadden misschien de flikken kunnen bellen, maar die zouden ook wel één of andere kwinkslag hebben opgedist om niet te moeten komen. We sturen een e-mail naar de milieudienst van Keerbergen, maar ook daar hebben we geen goede ervaringen, er ligt wellicht nog altijd afwrijfbaar Radium 226 op het dak van de vrije basisschool en dat is al geweten sinds april 2005.

Artikel n° : 05/15/5962
Geplaatst  : 10:18 16/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 16 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.