Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933205





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Zelfs elektrische installatie in postkantoorke voldoet niet aan AREI.
15 mei 2015
Burgemeester Paul Dams en gewezen facteur, moet ook daar orde op zaken stellen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.072.000
Tremelo 15 mei 2015.

--- Update1
Reactie van Sven Nys
Postmeester Sven Nys spreekt tegen dat Wivina V. met pensioen ging omdat zij zich niet kon verenigen met zijn werkwijze maar dat het probleem zich eerder stelde met het management. Wivina was onder meer ontevreden over de openingsuren van het kantoor -dinsdag en donderdag tot 18.00u- en als gevolg daarvan, de verandering van haar diensturen.
NVDR.
Of wij een en ander verkeerd geïnterpreteerd zouden hebben, laten wij in het midden, ware het niet dat MORSE-Press Vof ook geen al te beste ervaringen heeft opgedaan met de administratieve verrichting omtrent een rekening die door Sven Nys had moeten worden afgesloten, wat nogal moeizaam verliep. Aan de andere kant zou een postkantoor zich moeten bezighouden met de verkoop van postzegels en het ter bestemming brengen van brieven en pakjes. Bankzaken zouden zij moeten overlaten aan banken, die hebben daar ervaring mee. Daarbuiten hoorden wij dat meneer Nys de postdiensten soms opdringt aan zijn klanten en in zijn functie graag de puntjes op de "i" zet. Wat Morsum Magnificat betreft, mag dat. Het telefoongesprek werd beperkt want er waren klanten aan het loket, vreemd, ook om de telefoon te beantwoorden moet BPost tijd kunnen maken.
Druk van boven.
Ander personeel van BPost zegt dat het de druk van "boven" is om cijfers te halen die op de kantoren wordt gelegd.

--- einde update 1 11:35 15/05/2015

Als "Het Volk" van Tremelo in hun privé woningen de conformiteit van elektrische installatie aan hun laars lappen, moeten zij dat zelf weten, maar in publiek toegankelijke plaatsen is dat wat anders, daar draagt buiten Bpost, ook de burgemeester verantwoordelijkheid. Morsum Magnificat levert het formele bewijs dat alvast de aansluiting van stopcontacten in het publiek toegankelijk lokaal niet voldoet aan de voorschriften van het AREI en dat is voor BPost een zeer kwalijke zaak die getuigt van incompetentie.

Puntjes op de " i ".
De nieuwe verantwoordelijke van het postkantoor"ke" in Tremelo zet graag de puntjes op de "i". Het reglement van BPost dat nogal eens wijzigt, ligt permanent klaar om aan de klanten te tonen. Meneer Nys probeert ook aan iedereen die nieuw lijkt, de diensten van BPost aan te bieden, dat mag uiteraard wel, maar niet iedereen heeft interesse voor dat soort marketing aan het loket, dat is volgens ons niet de taak van een loketbediende, we horen daarop commentaar.

Icoon op pensioen.
Onlangs is het icoon van het postkantoor in Tremelo, Wivina V., die nog op de Open Vld lijst van Dams prijkte, plots met pensioen vertrokken, ze kon blijkbaar ook niet opschieten met de nieuwe wind die meneer Nys door het postkantoor laat waaien.

Niet conforme elektrische installatie.
Voor wie het nog niet mocht weten, brengen wij het nogmaals : "niet conforme elektrische installaties zijn niet alleen strijdig met het KB van 10 maart 1981, maar ook gevaarlijk". Aangezien het hier om een publiek toegankelijk lokaal gaat, draagt burgemeester Paul Dams in het kader van artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeentewet verantwoordelijkheid. Aangezien er personeel van BPost is te werk gesteld, is ook WASO -Arbeidsinspectie- bevoegd en bij een eventueel bezoek zal er "achter de schermen" nog wel meer aan de hand zijn, wij kunnen slechts oordelen over het deel van het postkantoor dat voor het publiek zichtbaar is.  Aangezien er met Tremelo blijkbaar qua veiligheid toch geen rechte voor te ploegen is, wordt de melding LS1505010  niet alleen aan de onverantwoordelijke Dams, maar ook aan WASO bezorgd. Tremelo is ondertussen bij de arbeidsinspectie goed bekend.  
   
Artikel n° : 05/15/5959
Geplaatst  : 10:28 15/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.