Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933205





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
GNS Press Association, een oplossing voor onafhankelijke journalistiek.
14 mei 2015
Klassieke persorganen worden omfloerst door politiek en financieel gesteund. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.070.400
Ingolstadt / Tremelo 14 mei 2015.

Wie zeventien jaar, misschien bij aanvang in mindere mate, maar de laatste vijf jaar intensief onderzoek voert, aanwezig was bij honderden persconferenties, meer dan zesduizend artikels schreef, zowat wekelijks naar het Vlaams Parlement trekt, al 17 jaar hoofdredacteur is, mag wel stellen journalist te zijn. Het probleem dat de politiek en hun klassieke pers heeft met iemand die zich totaal onafhankelijk opstelt, is dat zij niet weten wat die journalist gaat brengen en vooral de manier waarop.

Medeplichtig.
Neem nu een concreet voorbeeld in Tremelo, er werd door derden een vernietigend rapport opgesteld waarvoor Tremelo alvast vijfduizend euro voorschot betaalde. In dat rapport wordt aangehaald dat er zich nog asbest bevindt in twee turnzalen, dat is maatschappelijk belangrijk. In het rapport zijn er nog een reeks gebreken aan publiek toegankelijke gebouwen die een publiek gevaar betekenen, idem dito met vier kinderdagverblijven, het publiek heeft het recht dat te weten. Maar de kontlikjournalisten van Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en Gazet Van Antwerpen die in Tremelo aan de perstafel een gepersonaliseerde plaats kregen toegewezen, hebben daarover geen letter geschreven, ook niet dat na een melding van Morsum Magnificat, er een strafonderzoek tegen het wanbeleid loopt. Het feit dat de kontlikjournalisten dat verzwijgen zegt genoeg en is in feite medeplichtigheid.



Privileges van kontlikjournalisten die de pen van de plaatselijke politiek in Tremelo hanteren! Ze krijgen in Tremelo een gepersonaliseerd zitje, voor onafhankelijken is er geen plaats meer dat is strijdig met artikel 151 van het Strafwetboek! 

Onafhankelijk.
GNS Press is een onafhankelijke associatie waarbij een journalist kan aansluiten en na het lidgeld -zoals dat bij alle verenigingen gaat- te hebben betaald, een lidkaart / perskaart ontvangt. GNS Press  Association is een professionele instelling die in verschillende Europese landen en in het Midden Oosten actief is. Iemand die journalistiek actief is, zijn pen niet aan de politiek wenst te verkopen of, om zijn activiteiten en inkomsten te bewijzen, zijn bronnen niet bekend wil maken, heeft nu een oplossing, sluit aan bij GNS Press Association   

Artikel n° : 05/15/5958
Geplaatst  : 15:04 14/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 15 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.