Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933207





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Niet vergund gebruik van het openbaar domein.
13 mei 2015
Aannemer voert onderboring uit van de Baalsesteenweg zonder vergunning.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.068.700
Begijnendijk / Tremelo 13 mei 2015.

Ondanks dat de olievlek rond burgemeester Dams uitbreiding neemt, het verzet tegen onze berichtgeving door anoniem geleuter stijgt, zal Morsum Magnificat de ongewone gang van zaken blijven aankaarten en publiek maken. Als het "Systeem" over veiligheid -s-preekt, moeten ze zéker aandacht schenken aan de onveiligheid die Morsum Magnificat zal blijven aankaarten.

Niet de moeite.
Aannemer DMI uit Rillaar voerde deze voormiddag een boring uit onder het wegdek van de Baalsesteenweg, dat gebeurde in opdracht van Infrax die er een woning op het laagspanningsnet gaat aansluiten. Wie werken uitvoert op het openbaar domein, moet bij de gemeente een toelating vragen, de werken moeten gesignaleerd worden en verkeersborden geplaatst. Signalisatie was er nauwelijks en een aanvraag is evenmin gebeurd, dat is niet de moeite voor een dergelijke kortlopende werf, zegt men ter plaatse.


Komende van Begijnendijk geen enkele waarschuwing van werken, ziet alleen Morsum Magnificat dat?

Klip.
Wat uiteraard ook niet gebeurde is het aanvragen van plannen, dat kan mede KLIP via de website van AGIF. Dat hier geen vergunning is aangevraagd of afgeleverd betekent ook dat, wanneer bij de boring iets wordt beschadigd zoals waterleiding of andere kabels en die beschadiging zich niet meteen manifesteert, maar later, de bewijslast tegen die aannemer niet zal bestaan. Dat weeral niemand aanstoot neemt over de onveilige toestand is typisch voor Begijnendijk, het is er na tien jaar nog geen sikkepit verbeterd.     
 
Artikel n° : 05/15/5955
Geplaatst  : 17:38 13/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.