Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933207





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Landmeter Goeron en politie respecteren veiligheidsvoorschriften niet-Update1
12 mei 2015
Dragen van fluohesje is verplicht bij werken op openbaar domein.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.068.500
Tremelo 12 mei 2015.

--- Update1 14:20 13/05/2015
Ramsel.
In de Stationstraat te Ramsel worden de kindjes ook met begeleiding van de politie over het zebrapad geloodst, maar daar draagt de politie wel degelijk een fluohesje -



Alhoewel op afstand genomen, had de agente het wel gezien dat ze gefotografeerd werd, in Tremelo werd de foto op veel kortere afstand genomen, maar die agent is dat niet opgevallen. In Ramsel is de politie blijkbaar ook veel alerter dan in Tremelo.
--- einde update1

Wie werken uitvoert op de openbare weg zoals topografische metingen, moet een fluohesje dragen. In artikel 70 bis van het Koninklijk Besluit van 15 maart 1968 wordt het aan automobilisten opgelegd en behoort een fluohesje tot de wettelijk verplichte uitrusting van voertuigen. Ook in de wet van 4 augustus 1996, de welzijnswet genoemd, zijn er voldoende artikels die van toepassing zijn en die over de veiligheid bij het uitvoeren van werken waken. Het is nogal wiedes dat wie dan ook die zich om werken uit te voeren op de openbare weg bevindt, de vereiste PBM moet dragen.


We dachten eerst aan bespieden, maar ze zijn in de Grote Bollostraat aan het meten, hier en voordien aan de Baalsebaan, is er van een fluohesje geen sprake.

Topografie.

Landmeter Pieter Goeron voerde vandaag samen met een helper langs de Baalsebaan en in de Grote Bollostraat topografische metingen uit, dat gebeurde met een theodoliet gemonteerd op een statief die op de schouder wordt genomen om te verplaatsen. Goeron diende daarvoor ter hoogte van de Baalsebaan ook de straat over te steken, de helper hanteerde de antenne voor het GPS systeem. Geen van beiden droegen een fluohesje en dat is wel degelijk verplicht.


Politie Tremelo op de openbare weg aan het werk aan de school in de Veldonkstraat, van een fluohesje is ook hier geen sprake ... En amaai wat een lastige job hebben de flikken toch!?.Noemen ze dit een zwaar beroep!? 

Ook politie.
Aan de school in de Veldonkstraat staat deze namiddag ook weer een politie-inspecteur om de "heilige" kindjes en hun volwassen ouders veilig over het zebrapad te loodsen, hebben de flikken in Tremelo -en elders- echt niets anders te doen? Zijn er niet genoeg andere personen, eventueel van de school zelf, die de kindjes kunnen begeleiden. Hoe dan ook had die agent ook geen fluohesje en ook hij is dat in het kader van de wet op de arbeidsvieligheid wel degelijk verplicht, de politie moet zéker het voorbeeld geven. Dit wordt weer een melding aan het Comité P.
   
Artikel n° : 05/15/5952
Geplaatst  : 715:05 12/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 
Laatste update ( 13 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.