Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927143





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse journalisten vereniging vzw weer op de schooitoer.
12 mei 2015
Journalistenclub liet zich door Ingrid Lieten kopen en schenkt perskaart aan politicus. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.066.600
Antwerpen / Tremelo 11 mei 2015.

De Vlaamse Journalisten Vereniging vzw, verkort VJV vzw, moet je vergelijken met een clubje dat journalisten groepeert die betrokken zijn bij clubblaadjes, zoals een visclub, kaartersclub, vereniging van antiekhandelaars, cartoonistenclub enzovoort. In 2012 lieten ze hun oren hangen aan Ingrid Lieten, toen kreeg hun voorzitter, mede een portie kontlikjournalistiek, het klaar om achtduizend euro subsidie van de Vlaamse –p-Overheid los te peuteren. Een voormalige studente van de voorzitter van de VJV vzw, toen persmadam van Lieten -Lot Wildemeersch- speelde bij die totstandkoming een rol. Voorwaarde voor de subsidie was dat de VJV vzw de Raad voor de Journalistiek erkende! De VJV heeft haar pen in ruil voor geld aan de politiek verkocht.

Ontslag.

De voorzitter van de VJV vzw, showman Walter Van Den Branden, had dat belangrijk nieuws over die overeenkomst met de minister van media tijdens de algemene vergadering in december 2012 in Oostende, voor de leden verzwegen. Morsum Magnificat publiceerde tot groot ongenoegen van het bestuur van de VJV vzw die overeenkomst op 15 december 2012 . Maar Erik Verbeeck diende als gevolg van die ondertekening van de subsidieovereenkomst ook zijn ontslag in bij de VJV vzw. Erik Verbeeck voerde in die tijd nog een rechtszaak tegen de RvdJ, als gevolg daarvan kon Erik Verbeeck onmogelijk lid blijven van een vereniging die akkoord is met de gang van zaken bij de RvdJ maar zich anderzijds in een rechtszaak tegen verzet. Dat had Erik Verbeeck duidelijk gesteld tijdens een gesprek met Walter Van Den Branden. De huichelaar vertelde toen dat hij dat punt vooraleer akkoord te gaan de vereniging te verbinden, voor te leggen op de algemene vergadering wat niet gebeurde. Walter Van Den Branden heeft de vereniging verbonden zonder goedkeuring van de AV. Frappant is wel, dat de toegekende subsidie slechts voor twee jaar geldig was, maar de verbondenheid met de deontologische code met de Raad voor de Journalistiek is wel blijvend! Walter Van Den Branden heeft de leden van de VJV vzw bedrogen.

Decadentie.
De VJV vzw klopt elk jaar bij één of andere politicus aan om hen voor hun jaarlijkse vergadering te willen ontvangen. Vorig jaar was dat bij de burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne. De VJV vzw stelt zich dan op voor een groepsfoto vóór het gemeentehuis. Ze beweren -en dit na vijftig jaar te bestaan- 479 leden te hebben, maar op de foto te Kortrijk tellen we iets meer dan vijftig personen, de helft daarvan zijn dan nog de partners. Om de decadentie hoog te kunnen houden, moet de VJV vzw geld bij elkaar schooien bij bedrijven en sponsors want in 2015 bestaat het clubje 50 jaar en dat moet met show, gratis vreten en zuipen -ook voor de partners-, groots gevierd worden. Als ze vijftig jaar bestaan, nu 479 leden tellen, dan hebben ze gemiddeld nog geen vijf leden per jaar kunnen werven!   



4 december 2010 Bart De Wever -hier nog in de rol van Billy Turf- werd om langs te komen erelid van de VJV vzw en kreeg ook een perskaart! Voor haar jubileum wil de club opnieuw aankloppen bij haar erelid.

Bart De Wever kreeg perskaart.

Omdat Bart De Wever tijdens een maaltijd na de AV van de VJV vzw kwam aanschuiven, werd Bart De Wever een perskaart van de Vlaamse Journalisten Vereniging toegestopt! Daarmee is alles over de VJV vzw gezegd. De VJV vzw heeft altijd al voor "Rechts" gekozen en dat is ook nu nog het geval.

GNS Press een Internationale onafhankelijke vereniging.

Wie op een onafhankelijke wijze journalistiek wil bedrijven en diens pen niet door de Belgische politiek of justitie wil laten vast houden, kan bij GNS Press Association aansluiten. Je ontvangt van deze organisatie alle nodige documenten die een journalist nodig heeft.

Artikel n° : 05/15/5951
Geplaatst  : 7:44 12/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

http://www.gnspress.com/


 

Laatste update ( 12 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.