Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933208





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Flyer over het boek "TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen : Auteur zoekt nog enkele verhalen.
11 mei 2015
Huurervaringen met verhuurders en Wonen Vlaanderen zijn nog welkom.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.065.500
Tremelo 11 mei 2015.

De auteur van het boek waarvan hier de Flyer, roept bij deze iedere geïnteresseerde die nog verhalen heeft over ervaringen met verhuurders, Wonen Vlaanderen, OCMW's, SVK's en alles wat met de verhuring en de conformiteit van Woningen te maken heeft, zich te melden. De auteur wil in het boek nog wat ruimte reserveren voor de ervaring van anderen.

Onderzoeken voor broodheren.
Uit het grote woononderzoek dat door een ploeg van de KULeuven onder leiding van Sien Winters werd uitgevoerd moeten we vaststellen dat deze ploeg gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid. Sien Winters pleitte in de Commissie Wonen om het onderzoek te kunnen verder zetten, maar dat tegen einde 2015 de subsidie droog valt! Het staat dus vast dat de onderzoekers, uit vrees voor het wegvallen van subsidies, hun pen niet vrij hebben. Dat was ook te merken aan de nuances die werden gelegd over de ongeschiktheid van de één miljoen woningen. Wel één miljoen ongeschikte woningen, maar voor een groot gedeelte ervan is het, mits kleine ingrepen, op te lossen, dat is slaan en zalven tezelfdertijd.

Ervaringsdeskundige.
De auteur van het boek, TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen, is ook de hoofdredacteur van Morsum Magnificat en die wordt nergens financieel ondersteund, integendeel hij wordt om diens integerheid en knowhow door "het systeem" dat veel te verbergen heeft, tegengewerkt. De auteur heeft alles wat in het boek komt zelf meegemaakt of onderzocht. Van de rechtszaken die gevoerd werden tegen OCMW's en malafide verhuurders, waaronder een op rust gesteld Arbeidsrechter, bestaan vonnissen. De cruciale delen daarvan die relevant zijn, worden in het boek gepubliceerd.



Sien Winters HIVA KULeuven wilde Morsum Magnificat in het Vlaams Parlement -De Schelp- beletten om tijdens de voorstelling van het rapport over het grote woononderzoek te fotograferen en te filmen! Winters moest daarover eerst wel eens overleggen met haar collega"s !! waaronder Helmer Rooze van de Inspectie RWO. Sien Winters is bezorgd over het jobke van haar en haar medewerkers omdat de subsidie van de Vlaamse Overheid voor hun onderzoeken dreigt te stoppen.

Leegstand.
Ook het verhaal over Lanaken, de gemeente van de minister van Wonen die het Decreet over de leegstand uitvaardigde, komt aan bod. In Lanaken waren honderden woningen leegstaand of verkrot, maar Marino Keulen had geen leegstandregister en de plaatselijke N-VA was er ook tegen!  Dankzij Erik Verbeeck werd Lanaken verplicht een leegstandregister op te starten en in 2014 werd al vierhonderdduizend euro op de begroting genoteerd uit inkomsten van de leegstand.

Niets verzwijgen.
Aangezien de auteur tegen niemand dankjewel moet zeggen, geen eurocent onderzoeksgeld ontvangt, zal er uit schrik voor represailles niets worden weggelaten. De hoofdmoot in het boek is de schandalige ervaring in Tremelo met het pand aan de Baalsebaan dat eerder 9 jaar door het OCMW van Tremelo is gehuurd en verhuurd. Over die zaak en dat OCMW dat niet aan haar proefstuk is, is het laatste nog niet gezegd en geschreven.

Oproep.
Wie nog verhalen heeft die hij / zij in het boek wil brengen, kan de auteur bereiken via :

Postbus 3
3120 Tremelo
Telefoneren moet u niet doen, daar worden alleen de telecom operatoren beter van.
     
Artikel n° : 05/15/5946
Geplaatst  : 7:28 11/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.