Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933209





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo en de schade aan de voetpadkast : Morsum Magnificat vraagt onderzoek.
09 mei 2015
Weer twee dossiers naar het Comité P overgemaakt.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.062.000
Tremelo  08 mei 2015.

Als iemand andermans eigendom beschadigd zoals dat aan de Grote Bollostraat / Schrieksebaan te Tremelo met het elektrisch bord het geval was, dan moet daarvoor een proces verbaal worden opgesteld. Hier gaat  het over een marktkramer van een textielkraam die de elektriciteitskast ramde. In plaats van een aangifte te doen bij de verzekering, wordt het gewoon gezegd tegen de milieuambtenaar van Tremelo die zich ook  ontfermt over de gang van zaken met de leurkaarten op de openbare markt. Het lijkt er op, dat Tremelo de rekening gaat betalen.

Zes maanden.
De beschadiging van de elektriciteitskast is van die aard, dat de wettelijke staat ervan niet meer is wat het moet zijn. Aangezien elektriciteit sowieso al gevaarlijk is, is dat zeker wanneer de zaken niet meer voldoen  aan de regels van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties - KB 10 maart 1981-. Aangezien de deur van de kast ook bij regen open staat, dat op het openbaar domein gebeurt, is het tijd, dat er wordt opgetreden. Tremelo bleef in gebreke, nu heeft Morsum Magnificat dat op 5 mei 2015 in het kader van het algemeen belang gedaan. Na zes maanden heeft het lang genoeg geduurd. Wie gaat de schade betalen, Tremelo?

Waarom geen PV?
De marktkramer in kwestie bevestigde aan deze redactie dat het aan Peter Crabbé is gemeld, deze laatste weet te vertellen, dat er al over gesproken is met de technische dienst en dat op dinsdag 5 mei weer gaat  gebeuren. Morsum Magnificat stuurt op haar beurt op die dag een bericht aan de distributienetbeheerder EANDIS. In dat e-mailbericht hebben wij het ook over de openbare verlichtingspaal aan het gebouw van Max Luca, paal die ook al drie maanden scheef staat wegens een aanrijding waarvan de dader niet gekend is. Plotseling is twee dagen na het bericht van deze redactie, al door Eandis ingegrepen, toeval?

Vraag om onderzoek.
Morsum Magnificat heeft met document J1505981 opnieuw dossiers naar het Comité P., gestuurd met de vraag waarom de politie in geen van beide gevallen tot actie is overgegaan en waarom er voor de beschadiging van de voetpadkast geen  PV is opgesteld. We wachten ook nog steeds om inzage in een document aangaande de verdwenen verlichtingspalen aan de gemeentelijke loods in januari 2014. Omdat Tremelo in het kader van de openheid van bestuur niet wil antwoorden, werd opnieuw een klacht ingediend bij de DAR.   

Artikel n° : 05/15/5943
Geplaatst  : 18:13 9/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 09 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.