Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933328





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB herdenkt via het trammuseum het einde van de Tweede Wereldoorlog.
07 mei 2015
Naast klassieke collecties ook verschillende trams uit WOII.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.060.200
Brussel / Tremelo  07 mei 2015.

Tijdens de oorlogen speelde het openbaar vervoer, nog meer dan in vredestijd, een hoofdrol. De vrijwilligers van het Brusselse Trammuseum beslisten naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog om dit bijzondere aspect te belichten tijdens het seizoen 2015 en in het bijzonder tijdens het weekend van 9 en 10 mei.

Nog tot 4 oktober.
Tijdens het seizoen, dat nog tot zondag 4 oktober loopt, biedt het Trammuseum onderdak aan een didactische en rijkelijk geïllustreerde tentoonstelling gewijd aan het openbaar vervoer tijdens de wereldoorlogen. Deze expositie werd vorig jaar in Luik opgezet voor de feestelijkheden ‘1914-2014’.

Uit de tijd van WOII.

Het publiek kan bovenop de klassieke collecties van het Trammuseum onder meer verschillende trams uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog zien. Die werden destijds aangepast, zoals een aanhangwagen die werd omgevormd tot een wagon voor het transport van melk en een tram die recent helemaal is gerestaureerd in de staat van tijdens de oorlog. In oorlogstijd moesten trams zo weinig mogelijk zichtbaar zijn : ze beschikten over gedimde binnenverlichting, verduisterde koplampen,…  De bezoekers kunnen plaatsnemen in voertuigen van weleer, waarvan er enkele het traject van lijn 44 door het Zoniënwoud naar het eindpunt Tervuren en terug afleggen.


Eén van de oude trams in het museum van de MIVB

Militaire voertuigen van de geallieerden.
Tijdens de weekends van 9 en 10 mei kunnen de bezoekers eveneens militaire voertuigen bewonderen van de geallieerden die deelnamen aan de bevrijding van Brussel, zoals jeeps, vrachtwagens, enz. omringd door figuranten met kostuums van destijds. Op zaterdagavond herdenkt het museum het einde van de Tweede Wereldoorlog met een concert van de "Brussels Concertband”, een orkest van 40 muzikanten die in Brussel wonen en er in de buurt werken. Ze zullen nummers spelen van beide oorlogen, zoals van Glenn Miller.

Uitbreiding openingsuren van het Trammuseum.
Het Trammuseum kent meer en meer succes en zal voortaan ook op woensdagnamiddag open zijn. De vrijwilligers openen de deuren voor bezoekers van 14 tot 18 uur.

Meer informatie: www.trammuseumbrussels.be/nl  en www.facebook.com/trammuseumbrussels

Bron : MIVB
Bewerking : jvds

Artikel n° : 05/15/5939
Geplaatst  : 17:39 7/05/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 07 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.