Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gulle gemeente neemt door derden aangerichte schade op zich.
05 mei 2015
Marktkramer beschadigde voetpadkast elektriciteit en gemeente gaat het betalen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.058.200
Tremelo 04 mei 2015.

--- Update 1
Openbare Verlichting.
Ook in de Schrieksebaan ter hoogte van de nieuwbouw van Max Luca staat er al maanden een verlichtingspaal die beschadigd is. Volgens Max Luca weten ze dat het gebeuren ongeveer drie maanden geleden plaatsvond, maar men weet niet wie de schade aanrichtte. Er hangt wel een bordje van Eandis dat de zaak in behandeling is, het blijft maar duren, de paal zou in bestelling zijn. Het is de taak van de Eandis / Iverlek afgevaardigde van Tremelo Chris Lievens, om de DNB aan te sporen werk te maken van de herstelling. Maar Tremelo is meestal doende met vreten en zuipen, erg zielig is het.


Het bestellen van een decadente verlichtingspaal laat uiteraard wat langer op zich wachten ...

Offerte voetpadkast.
Volgens de technische dienst , Rudy Vanderauwera, is aan Eandis gevraagd een offerte op te maken, maar dat gebeurde nog steeds niet. Over het feit of de zaak door degene die de schade veroorzaakte aan diens verzekering op dat moment werd aangegeven, komt er geen duidelijkheid. Het zal we zo zijn dat de aangifte post factum, na de offerte zal gebeuren. Verzekeraars zijn soms stekeblind, of is er medewerking van één of andere makelaar?
--- einde update 1 15:37 5/05/2015

Het is nu al zeker zes maanden geleden, zegt de marktkramer die de voetpadkast waarvan de marktkramers hun elektriciteit kunnen afnemen, door hem werd beschadigd. Ik heb het aan Peter Crabbé gemeld, maar ik hoor er niets meer van, zegt de man van het betreffende textielkraam.


Strijdig met AREI.
Alhoewel de onder spanning staande delen van het laagspanningsbord in die kast, niet genaakbaar zijn -artikel 34 e.v. AREI- is de situatie allerminst veilig. Er is het artikel 248 van het AREI en hier speelt ook de vochtigheid -bij regen- een grote rol. Aangezien de slotvastheid van de voetpadkast geen feit is, moet de IP graad aan artikel 30.4c van het AREI worden aangepast. Aangezien de toestellen van de half geopende kast bij regen zeker nat worden, zal dat zeker haar effect hebben op de isolatie -art. 20 AREI-.


Zes maanden is dit laagspanningskast al aan weer, wind en regen blootgesteld, het wanbeleid van  Tremelo laat de zaak op zijn beloop. 

Technische dienst.
We hebben vandaag Peter Crabbé op de markt daarover aangesproken.Crabbé maakt dan zijn gekende bewegingen, draait rond de pot en zegt het vandaag met Rudy Vanderauwera te bespreken. Of Tremelo die rekening gaat betalen, is niet te betwijfelen, de marktkramer had na de aanrijding een ongeval aangifte moeten doen, maanden later is rijkelijk te laat. Als goederen van de gemeente accidenteel beschadigd worden, het aan de verzekering om dat te betalen en niet de gemeente.

Artikel n° : 05/15/5935
Geplaatst  : 12:53 5/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.