Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933433





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Niet één maar vier dossiers naar het Comité P-Update2
03 mei 2015
PZ BRT Moet niet de wetten van Paul Dams maar de wet op het politieambt toepassen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.056.100
Tremelo 02 mei 2015.

--- Update 2
Dit wordt het 6e dossier.
Op 29 april 2015 om 15:50u parkeerde de politie van de PZ BRT haar voertuig op de parking aan het voetbalveld Fons Van Weyenbergh stadion. Dat de elektrische kabels langs de Nindevoetweg veel te laag hangen hebben ze niet gezien, toch is het hun wettelijke taak. Dit wordt dan het zesde dossier dat naar het Comité P., gaat. Het feit dat het net zó lang hangt heeft een reden, elektriciteit is gevaarlijk voor goederen en personen. Dit document LS1505003 zal terechtkomen waar het moet.
--- einde update 2 16:51 3/05/2015

--- Update 1
Nog een 5e bijkomend dossier voor het Comité P.
Aan de Gelroodsesteenweg 17 te Betekom kruist een aftakking van de laagspanning het wegdek op een hoogte van 5,20 meter. De wet -KB 10 maart 1981 artikel 164.01.a- legt op, dat dit 7 meter moet zijn. Bovendien moet je geen ingenieur zijn om te kunnen oordelen dat er met die opstelling iets scheelt. Die opstelling is een gevaar voor personen goederen die zich op het openbaar domein begeven, de politie moet dat bij de DNB aankaarten, dat is hun politionele taak. Dit wordt het vijfde dossier voor het Comité P. Ook de minister Marghem krijgt het document LS1505002 toegestuurd.
--- 15:52 3/05/2015

Morsum Magnificat heeft als journalistieke taak om in het kader van het algemeen belang, mistoestanden aan te klagen. Daarbij ook onveilige situaties waarbij personen en goederen gevaar lopen effectief te bestrijden en aan de bevoegde instanties te melden. Spijtig genoeg is het "Systeem" dermate doorspekt met corruptie, incompetentie en machtsmisbruik dat Morsum Magnificat heel veel weerstand krijgt van al degenen die van het "Systeem" beter worden. Dat de politie het aankaarten van strafbare feiten door Morsum Magnificat niet waardeert zegt veel over de politie en is een schrijnend teken aan de wand. De politie dient immers niet de wet maar hun politieke broodheren die hun eigen wet tegen assertieve individuen hanteren. Burgemeesters voeren overal en altijd een permanente verkiezingscampagne, zij laten daardoor het overtreden van de wet toe, Morsum Magnificat noemt die burgemeesters “witte boord criminelen”.

Intimideren.
Sinds wij in april 2014 in Tremelo zijn toegekomen werden en worden wij met de regelmaat van een klok door de politie geïntimideerd. Het begon met Inp Boeve, vervolgens door Inp Van De Plas, dan was het Inp Van Den Brande en recent de interventieploeg die door Dams was opgetrommeld. We werden op de bus van De Lijn al bedreigd en bestolen en er werd ook al een valse aangifte ingediend. De agressie tegen deze redactie escaleert en dat heeft alles te maken met de dorpspolitiek en het gestook van burgemeester Paul Dams. Klap op de vuurpijl is het plaatsbezoek in de huurzaak tegen het familielid van "Wiske" Maes waar de Vrederechter van Haacht geadviseerd door een deskundige, de eisen van de huurders diende te bevestigen. Tremelo wil geen pottenkijkers want ze hebben heel veel te verbergen, ergo, het wanbeleid maakt zich schuldig aan het ene misdrijf na het andere en hun politie mag dat niet zien.

Niet beletten.
Niemand zal deze redactie beletten om strafbare feiten aan te kaarten en bij de bevoegde overheid te melden. Tremelo krijgt bij de Gouverneur heel veel krediet, dat kan deze redactie bewijzen. Het is af te wachten wat de klacht met burgerlijke partijstelling van Edgard Geleyns zal opleveren, als justitie te Leuven het aangereikt bewijsmateriaal degelijk onderzoekt, zou Paul Dams op zijn voetstuk kunnen wankelen, er, zoals wij reeds eerder hebben geschreven, er mogelijk af vallen. Morsum Magnificat zal haar journalistieke activiteiten en onderzoeken blijven verder zetten, desnoods gaan wij naar het Europees Hof.

MM_238_02_Fietsen_op_Markt.pdf
 
Artikel n° : 05/15/5930
Geplaatst  : 8:43 3/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 
Laatste update ( 04 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.