Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927152





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW Voorzitter Jan Van Herck -CD&V- moet opstappen wegens wanbeleid.
02 mei 2015
Ook Secretaris moet nagaan of personeel dat klusjes uitvoert voldoende bekwaam is.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.055.000
Tremelo 02 mei 2015.

Met de verhuring van de woningen in de Pastoor Caytanstraat, Kalvennestraat, Leuvensebaan 51 te Schriek en nog andere waarvoor ons onderzoek nog niet is afgerond, maar vooral de Baalsebaan 57 is het wanbeleid, waarbij strafbare feiten worden gepleegd, bewezen. In de kwestie van de Baalsebaan zijn wij betrokken partij maar dat wil niet zeggen dat hierover niets geschreven zou worden. Daarom publiceren wij ook het bewijsmateriaal zodat iedereen kan zien dat wij de zaken objectief brengen.

Crimineel.
De woning aan de Baalsebaan werd gedurende 9 jaar door het OCMW van Tremelo van gewezen zakenvrouw Jeanine Van Vlasselaer gehuurd tot einde februari 2014. Al die jaren was het pand feitelijk onbewoonbaar, maar het OCMW betaalde volkomen onterecht over die periode met belastinggeld zo'n 67.000 euro. Bij het einde van de huurceel levert het OCMW een document af waaruit blijkt dat de ketel van de centrale verwarming onderhouden werd door Wim Van Dyck. Maar die man had dat onderhoud nooit mogen uitvoeren omdat hij daarvoor niet erkend is. Van Dyck krijgt daarvoor op termijn de rekening van AMMC, misschien gaat het OCMW van Tremelo die rekening ook nog betalen. Door diverse acties van de huidige huurders werd de eigenaar verplicht om het stooktoestel door een erkend technicus te laten onderhouden. Dat gebeurde pas op 3 december 2015 en daaruit blijkt dat de installatie niet conform en gevaarlijk is en in feite niet in dienst mag. De huurders in de periode dat het OCMW verhuurde, waren in gevaar voor co- vergiftiging. De verhuurder heeft zich aan diens wettelijke verplichtingen onttrokken en heeft de huurders duidelijk in gevaar gebracht.

Milieuschade.
Door de slechte verbranding veroorzaakt het stooktoestel milieuschade, de milieu-inspectie heeft de gemeente Tremelo op haar wettelijke verplichtingen gewezen, maar Tremelo beweegt niet, zij hopen en doen er alles aan om de bewoners te doen vertrekken, het doel heiligt daarvoor de middelen. Omdat ze heel veel te verbergen hebben wil Tremelo geen pottenkijkers.

Slecht rendement.

Omdat het stooktoestel buiten een slechte verbranding, ook een slecht rendement heeft, is het verbruik navenant. In een bepaalde periode leverde en betaalde het OCMW van maart 2005 tot en met december 2009, maar liefst 26.500 liter stookolie, dat komt neer op méér dan 450 liter per maand wat veel te veel is. Het OCMW van Tremelo liet een gezin met minder valide kinderen in een woning wonen waar co-vergiftigingsgevaar was. Met het in april 2014 in huur nemen door andere huurders die rechtstreeks van de eigenares huren, zijn ook alle andere gebreken en gevaren uitgekomen.

Juridische actie.
Na de recente bevestigingen zoals geformuleerd in het verslag van het plaatsbezoek door de Vrederechter van Haacht, gaan de huidige huurders nu over tot juridische acties, maar ook de politieke overheden worden geïnterpelleerd en daarvoor zullen alle bewijzen tegen de Voorzitter en de Secretaris van het OCMW worden gebruikt. Het OCMW van Tremelo is niet aan haar proefstuk en een vorige Voorzitter werd ei zo na al Correctioneel veroordeeld.  

Elektrische installaties.
In diverse panden die door het OCMW worden verhuurd is er geknoeid met de elektrische installatie, dat heeft Morsum Magnificat bij een brand in 2002 al aangetoond. In de Kalvennestraat was dat het geval en ook in de P.Caytanstraat. Ook het pand aan de Baalsebaan werden wijzigingen aangebracht die strijdig waren met de voorschriften. De Secretaris van het OCMW van Tremelo moet nagaan of het personeel de vereiste qualificaties heeft dat staat in artikel 49 van het AREI en artikel 28 van het ARAB. Wim Van Den Broeck is "Master in de Criminologie" maar vooral master in het achter een bureel zittten denken wij.   
 
Artikel n° : 05/15/5928
Geplaatst  : 11:07 2/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.