Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933434





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Klacht bij Comité P tegen twee politie agenten.
02 mei 2015
Journalisten mogen niet belet worden hun werk te doen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.055.000
Tremelo 02 mei 2015.

De twee politieagenten die donderdag 30 april 2015 door burgemeester Paul Dams werden opgeroepen om Erik Verbeeck, houder van een geldige Internationale perskaart, manu military van de perstafel uit de gemeenteraad te verwijderen -wat niet gebeurde- wordt een klacht bij het Comité aangemeten.


Perskaart.

De Voorzitter van de gemeenteraad had Erik Verbeeck verzocht om de perstafel te verlaten omdat deze niet over de geldige documenten zou beschikken om daar aan de perstafel plaats te nemen. De Voorzitter heeft Erik Verbeeck niet eens gevraagd zijn perskaart te tonen en is er doodleuk van uitgegaan dat Erik Verbeeck geen perskaart hééft.

De politie in de fout.
Aan de opgeroepen interventieploeg van de PZ BRT werd de perskaart getoond en de agenten dienden vast te stellen dat Erik Verbeek inderdaad wel over een perskaart beschikt. Toch hebben zij Erik Verbeeck verzocht om de perstafel te verlaten en op de publiekstribune plaats te nemen of buiten te gaan, daarmee gaat de politie in de fout. Er werd door de Voorzitter van de gemeenteraad beweerd dat Erik Verbeeck geen perskaart heeft en daardoor geen plaats mag nemen aan de perstafel, de politie stelde vast dat er wél een perskaart is en op dat ogenblik had de politie haar interventie moeten afblazen. De flikken hebben zich wéér voor de politieke kar laten spannen.



Weigeren klacht te noteren.
Erik Verbeeck heeft als gevolg van deze interventie aan de agenten gevraagd om ter plaatse een klacht te noteren, het hoefde geen boek te worden. De agenten werd geïnformeerd dat het gesprek digitaal geregistreerd werd, maar ze weigerden een proces verbaal op te stellen, Erik Verbeeck moet zich maar naar het bureau begeven om daar een klacht te laten noteren. Voor de interventie wordt in het systeem -ISOP,red- ingegeven dat er een oproep was om iemand te verwijderen, m.a.w. Erik Verbeeck uit de raadszaal van de gemeente te verwijderen tijdens een zitting van de gemeenteraad.
 
Artikel n° : 05/15/5927
Geplaatst  : 11:07 2/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.