Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933434





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo:Daarom wil Erik Verbeeck niet aansluiten bij journalistenvereniging VVJ/AVBB
01 mei 2015
Journalistenverenigingen hanteren de pen van de politiek en justitie, echte persvrijheid bestaat niet.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.054.000
Tremelo 01 mei 2015.

Al sinds 1994 had Erik Verbeeck, hoofdredacteur van Morsum Magnificat, zich bij de club van de kontlikpers kunnen aansluiten. Erik Verbeeck was achtereenvolgens en dit sinds 2001, lid van de UPP, de VJPP en de VJV vzw. Omdat geen van deze clubjes onafhankelijk is, heeft Erik Verbeeck overal, bij de ene al wat sneller dan de andere, ontslag gegeven.

Pseudo rechtbank voor Journalisten.
"Het Volk" snapt het toch niet, daarom gaan we dat hier ook niet proberen uit te leggen, geef "Het Volk" brood en spelen en ze zijn tevreden, spreek niet over de problemen, die zijn er alleen bij iemand anders. Omdat justitie wegens de wet op de drukpersmisdrijven met échte journalisten geen blijf weten en alleen het Hof van Assisen bevoegd is om drukpersmisdrijven te beoordelen, is justitie vragende partij om de journalisten in een keurslijf te steken, de -deontologische- les te lezen. Daarmee is het hek van de vrije meningsuiting van de dam. De Raad voor de Journalistiek wordt deels betaald -via de VVJ/AVBB- door de politiek en de rest door de mediabonzen. De Raad voor de Journalistiek is bijgevolg niet onafhankelijk.

Niet onafhankelijk, maar er is meer.

Erik Verbeeck was vroeger en nu nog, perfect in regel om zich bij de vereniging van beroepsjournalisten VVJ/AVBB aan te sluiten, maar weigert dat nog steeds, niet alleen omdat ze niet onafhankelijk zijn, maar er zijn nog andere redenen. Bij een aanvraag om bij de VVJ/AVBB aan te sluiten moeten de inkomsten worden aangetoond, dat wil zeggen dat Erik Verbeeck daarvan de bewijzen moet voorleggen. Aan de hand van die bewijzen kan de VVJ/AVBB weten wie bijvoorbeeld de abonnees van Morsum Magnificat zijn, aan wie MORSE-Press Vof factureert.

Bronnengeheim.

Er is de wet op het bronnengeheim en daarom zal Erik Verbeeck zijn inkomsten uit journalistiek nooit gebruiken om bij de "Horde" van kontlikjournalisten te behoren, er zijn daarvoor dus drie redenen, primo; ze zijn niet onafhankelijk, secundo; hun pen wordt door de politiek en justitie vast gehouden, tertio; wie in gevallen als deze van Erik Verbeeck aansluit, moet het bronnengeheim schenden. Dat zijn de drie redenen waarom Erik Verbeeck nooit over een doorgangsbewijs van een minister van Binnenlandse Zaken zal beschikken.

Internationaal.

De accreditatie van journalisten door een lokaal orgaan moet ten allen tijde vermeden worden, de dito politiek krijgt dan te veel invloed. De Internationale persassociatie GNS Press telt ondertussen meer dan achtduizend leden, is in Europa en daarbuiten actief en is bovendien neutraal. GNS is lid van de Europese Kamer van Journalisten. Erik Verbeeck is geaccrediteerd lid van GNS Press en beschikt daardoor over een Internationale perskaart. Door haar houding tijdens de gemeenteraad van 30 april heeft Tremelo zich opnieuw hopeloos belachelijk gemaakt.

Artikel n° : 05/15/5924
Geplaatst  : 14:17 1/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 01 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.