Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933434





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Ook Erik Verbeeck gaat klacht in dienen tegen Tremelo en haar OCMW.
01 mei 2015
Discriminatie, de huurzaak en het wanbeleid zouden Tremelo nog zuur kunnen opbreken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.053.800
Tremelo 01 mei 2015.

Het optrommelen van de politie tijdens de gemeenteraad met de bedoeling Erik Verbeeck, hoofdredacteur van Morsum Magnificat manu military buiten te zetten, is primo; grandioos mislukt en secundo; de druppel die de maat heeft doen overlopen. Erik Verbeeck had gewoon in de raadszaal, na het tonen van diens perskaart aan de perstafel kunnen blijven zitten, hij zat daar wel degelijk als journalist op zijn plaats. De door de burgemeester opgetrommelde politie had geen poot om op te staan en had moeten afdruipen. Het zou hoogstens een burgerlijke zaak zijn en dan is de politie niet bevoegd. Maar Erik Verbeeck heeft mede deze stunt van Tremelo het formele bewijs van intimidatie, discriminatie en zal nu ook juridische stappen zetten.

Het OCMW in de huurzaak.
Door de plaatsopneming van 23 april door de Vrederechter van Haacht is bewezen dat het OCMW van Tremelo, -de vorige verhuurder van het pand aan de Baalsebaan,57- als verhuurder strafbare feiten pleegde. Het OCMW verhuurde een huis dat in feite wegens de vele gebreken onbewoonbaar was. De huurders, waaronder Erik Verbeeck en diens minder valide echtgenote waren om hun eigen veiligheid te garanderen, verplicht om de dringende herstellingen uit te voeren. Het OCMW van Tremelo heeft het pand nooit in orde gebracht en aan de verhuurder zonder problemen en met belastinggeld de volle pot betaald. Het OCMW leverde bij het einde van de huurceel een bewijs van onderhoud van het stooktoestel af dat onwettig is. Later bewezen dat er gesjoemeld is door gebreken voor de nieuwe huurders te verbergen, een nieuw strafbaar feit.

Gevaren opgeheven.
Omdat de verhuurder weigerde de huurders over hun terechte grieven te aanhoren, als intimidatie, zelfs de politie op hen afstuurde, hadden de huurders geen andere keuze dan zelf de handen uit de mouwen te steken, materialen aan te kopen en de gebreken te herstellen. Al die herstellingen waren absoluut nodig en dat is nu door het plaatsbezoek van de Vrederechter bevestigd.

Tremelo houdt milieumisdrijf in stand.
Mede PV's aan de technicus die het onderhoud uitvoerde waarvoor hij niet erkend  was, een Tempo module plaatste die gevaar oplevert voor kortsluiting en brand, slechte verbranding wegens geen verluchting en defecten aan de ketel en de brander, is de slechte staat bekend. Ook de verhuurder kreeg een PV van Interleuven, maar Tremelo blijft de kop in het zand steken. Milieu- inspectie Vlaams Brabant maande Tremelo recent nog aan, maar Tremelo blijft een milieu- misdrijf  - en erger- in stand houden. De burgemeester Paul Dams werd nu persoonlijk ingelicht over diens verantwoordelijkheid. Er staat nu in deze ook een klacht met BP tegen Tremelo, de verhuurder en het OCMW op het getouw. Ook de Secretaris van het OCMW is betrokken, diens aanstelling als gemeentesecretaris zou daardoor wel eens in het gedrang kunnen komen. Anderzijds is Tremelo niet aan haar proefstuk met een Secretaris die boter op diens hoofd heeft, voorbeeld daarvan is Theo Ceulemans.  

Artikel n° : 05/15/5922
Geplaatst  : 7:14 1/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 01 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.