Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926307





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gemeenteraad twintig minuten vertraagd door interventie politie-Update1
01 mei 2015
Tremelo is het nieuwe Kremlin van Vlaams Brabant waar persvrijheid wordt gefnuikt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.053.400
Tremelo 30 april 2015.

Update 1.
Reactie van een abonnee.
Een abonnee van Morsum Magnificat verwijst naar de recente betoging van de "Sans papiers" die het belangrijk kruispunt Wet / Kunst in Brussel zonder toelating uren bezet hielden en waarbij de politie er bijstond en er naar keek. Hier de politie wordt opgetrommeld om een journalist van de perstafel te verwijderen, Tremelo heeft zich hopeloos belachelijk gemaakt zegt onze abonnee vandaag.
NVDR.
Morsum Magnificat zal in Tremelo het wanbeleid en de onveiligheid en het machtsmisbruik van Paul Dams -Open Vld- met nog meer ijver aankaarten. Erik Verbeeck zal de strijd tegen onrecht met of zonder medewerking nooit opgeven.

--- einde update1 20:14 1/05/2015

De hoofdredacteur van Morsum Magnificat, Erik Verbeeck, houder van een Internationale Perskaart, was vanavond op de gemeenteraad van Tremelo. Daar werden we geconfronteerd met een perstafel waarop bordjes met drie namen van journalisten van de klassieke pers werden geplaatst. Van de drie genoemde journalisten was er maar één aanwezig, de andere twee plaatsen waren vrij. Erik Verbeeck heeft plaats genomen op één van de twee vrije plaatsen.

Gemeenteraad stilgelegd.

De voorzitter van de gemeenteraad is van oordeel dat Erik Verbeeck niet de juiste documenten bezit om aan de perstafel plaats te nemen en vroeg hem zich te begeven naar de publieksplaatsen, maar op die vraag werd niet ingegaan. De voorzitter legde de gemeenteraad stil en gaf aan burgemeester Paul Dams de opdracht om de politie te bellen. Na herhaalde pogingen lukte dat en na tien minuten daagden twee agenten op.

Perskaart.
Erik Verbeeck stelde de vraag aan de agenten wat de aanklacht, de strafklacht was, maar die hadden daarvan geen flauw idee, het zou over een perskaart gaan die Erik Verbeeck niet zou hebben. Daarop werd aan de twee politieagenten de Internationale Perskaart getoond, de agenten stonden daar met hun mond vol tanden. Dams en de Voorzitter keken reikhalzend naar de perskaart maar kregen ze niet te zien. De politie moest inderdaad vaststellen dat Erik Verbeeck wel degelijk een perskaart heeft en aangesloten is bij een Internationaal agentschap.

Genoeg show.
Tremelo heeft nooit naar een perskaart gevraagd, ze zijn er gewoon van uitgegaan dat Erik Verbeeck geen perskaart heeft -wat zelfs wettelijk gezien niet verplicht is-.Tremelo heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie en het fnuiken van persvrijheid. De intimidatie was er sowieso al, door het optrommelen van de politie is daar nog een schepje bovenop gedaan. Erik Verbeeck was van oordeel dat er voldoende show was geweest en heeft het toneel op eigen initiatief verlaten.

Weigeren PV op te stellen.
Erik Verbeeck heeft bij herhaling aan de agenten gevraagd om een proces verbaal op te stellen waarbij genoteerd zou worden dat zij werden opgeroepen om hem manu military van de perstafel te verwijderen, wat uiteraard niet gebeurde. De politie heeft zich voor de kar van de burgemeester laten spannen en hadden geen poot om op te staan, er zal opnieuw een dossier aan het comité P. worden overgemaakt. Als er al een zaak is, dan is het geen strafrechtelijke maar een burgerlijke zaak, de politie had geen enkele reden tot ingrijpen. Aangezien hun interventie onterecht was, had de politie op verzoek van de belaagde een proces verbaal moeten opstellen en dat hebben zij tot drie keer toe geweigerd.

Geen journalist?
Het moet blijken dat de nieuwe Poetin van Tremelo, Paul Dams, overal gaat rondbazuinen dat Erik Verbeeck geen journalist is, het tegendeel is waar. Erik Verbeeck is freelance onderzoeksjournalist van beroep, is al 17 jaar hoofdredacteur van Morsum Magnificat en mede vennoot van MORSE- Press Vof. Morsum Magnificat komt voor op tientallen perslijsten en heeft ook als pers toegang tot het Vlaams Parlement, dat was zelfs vandaag nog het geval -foto inzet-. Op de identiteitskaart van Erik Verbeeck staat als beroep " Journalist pers ".


Vlaams Parlement 30 april 2005

Gemene leugens en roddel.
Er wordt overal verteld dat de huurders van de Baalsebaan, waaronder Erik Verbeeck hun huur niet zouden betalen en daardoor worden buiten gezet, opnieuw een grove leugen. De waarheid is dat de malafide verhuurster van dat pand, ex zaakvoerder van Matreco -en nog enkele andere bedrijven in Tildonk die samen maar eventjes driehonderdduizend euro verlies draaien- de schoonzus is van de Tremelose Schepen Marie-Louise alias Wiske Maes en hier een heel vuil en gemeen politiek spel speelt. Dat vuil politiek spel dateert al van 2005 toen de burgemeesters van Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo de professionele broodwinning van de aandeelhouders van VEBO Electroadvies bvba hebben afgenomen. Deze exclusieve activiteit hebben ze toen kapot gemaakt.

Vrederechter en deskundigen bevestigen
.
In het geschil met de huur van de Baalsebaan,57 is er recent op 23 april 2015, een plaatsbezoek geweest waarbij de eisen van de huurders die noodzakelijke herstellingen aan het pand hebben uitgevoerd, hebben bevestigd. Er is ook bevestigd dat het stooktoestel buiten dienst moet worden gesteld en gevaarlijk is, de huurders hebben dan geen verwarming meer! De zogenaamde zorg van de deskundige omtrent de veiligheid van de kachel raakt kant noch wal. Die onveiligheid zou te vinden zijn in het feit dat er geen scherm rond de kachel staat en iemand zich daardoor zou kunnen verbranden! De bewoners zijn volwassen personen zonder kinderen. "Het Volk" van Tremelo moet weten dat het pand aan de Baalsebaan 57 negen jaar door het OCMW werd verhuurd en dat het OCMW disproportioneel huur en stookolie voor dat pand met belastinggeld betaalde. Dat is puur wanbeleid.

Strafonderzoek.
Ondertussen loopt er tegen het wanbeleid, inclusief "Wiske" Maes, een strafonderzoek door de het Arbeidsauditoraat van Leuven, er loopt ook een onderzoek door een Leuvense onderzoeksrechter over het toekennen van het planologisch attest en de milieuvergunning van Leo Peeters waartegen ook beroep wordt aangetekend bij de Raad van State, zowel Tremelo als haar burgemeester heeft pakken boter op haar hoofd. Het is de taak van de pers om dat te onderzoeken en publiek te maken.

Wordt vervolgd.      

Artikel n°  : 03/15/5919
Geplaatst  : 21:01 30/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 01 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.