Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926307





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Verkeersbord onstabiel op hellend vlak naast fietspad-Update1
30 april 2015
Weer een staaltje gevaarlijk kunst- en vliegwerk dat fietsers in gevaar brengt. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.053.300
Tremelo 30 april 2015.

Update 1
Bord verplaatst.
We hadden getracht om onze grieven over de plaatsing van dat bord zelf aan burgemeester en ook de Schepen van Openbare Werken Paul Dams persoonlijk te melden, maar er werd niet opgenomen. We hebben een bericht met de grieven ingesproken. Een half uur later werd het bord verplaatst. Het staat nu niet meer zó schuin, maar nog dichter bij het fietspad! Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil. Wij hebben onze plicht gedaan.
--- Einde update 118:00 30/04/2015 

Op het kruispunt van de Grote Bollostraat en de Schrieksebaan zijn er problemen met de riolering, er is een begin van verzakking. Dat werd blijkbaar gisteren door de firma Heijmans Infra uit Schelle vastgesteld. De gemeente Tremelo heeft de plaats afgebakend en een verkeersbord -A31- geplaatst. Ter hoogte van Baalsebaan 57 staat zo'n A31 bord dat, om het overeind te houden, geplaatst is in een kunststof voetstuk van 25 kilogram.

Gevaarlijk.
Omdat het voetstuk scheef staat, zijn de regels met de voeten getreden, dat voetstuk hoort horizontaal te worden geplaatst, er is een stabiliteitsprobleem. De opstelling wijkt een stuk af van de verticaliteit richting fietspad en als het omvalt dan valt het zeker op het fietspad. Bovendien is het te vermijden om hindernissen op minder dan 40 centimeter van het voetpad te plaatsen, bij de fietsersbond adviseert met zelfs zeventig centimeter.


Wijkt fel af van de verticaliteit en de basis staat met de minste oppervlakte naar de grootste belasting, de veiligheid tegen kantelen is dus minimaal en wellicht onvoldoende, Tremelo ten voeten uit. Het bord staat op 140 meter van de werken ...

Geen honderd meter.
Het onderbord geeft aan dat de werken op honderd meter liggen en ook dat klopt niet, het bord staat op 140 meter van de hindernis. Wanneer ze het bord op de correcte afstand plaatsen, kan het voetstuk horizontaal worden geplaatst en is ook dat opgelost. Alle logica is in Tremelo zoek.

Artikel n° : 03/15/5918
Geplaatst  : 16:37 30/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 30 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.