Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926307





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sans papiers : Oproep tot "Mars van de 10.000 mensen zonder papieren"
29 april 2015
Zondag 03 mei opnieuw groot straatprotest door de straten van Brussel
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.052.300
Brussel / Tremelo 29 april 2015.

De collectieven binnen de Coördinatie van Mensen Zonder Papieren te Brussel vechten al maanden voor hun rechten. De wekelijkse betogingen, de onderhandelingen met de administraties en de politiek op de verschillende niveaus, de marsen van Brussel naar Antwerpen en naar het gesloten centrum 127bis, hebben vooralsnog niets opgeleverd.

Doof en blind.

De Belgische Staat blijft doof en blind voor de gerechtvaardigde eisen van een bevolkingsgroep die ten prooi valt aan uitbuiting door malafide werkgevers en huisjesmelkers. Daarbij ontzegt men deze bevolkingsgroep meer en meer haar basisrechten, zoals de toegang tot medische zorgen en onderwijs. Om deze redenen wil de Coördinatie van mensen zonder Papieren de druk opvoeren en nu zondag 03 mei 2015, met veel volk op straat komen in Brussel. Er zullen niet alleen Brusselaars zijn, met of zonder papieren, want vanuit verschillende Belgische steden hebben delegaties hun komst bevestigd, van beide kanten van de taalgrens.

Zelfmoord en zelfverbranding.
De laatste weken is de verontwaardiging in de publieke opinie gegroeid omwille van de situatie in de Middellandse Zee, waar duizenden kinderen, vrouwen en mannen sterven op zoek naar een beter leven. Deze tragedie is slechts één aspect van de schade die het "Fort Europa" veroorzaakt. Eens de overlevenden in Europa aankomen worden ze het slachtoffer van een discriminatie die hen nog meer in de bestaansonzekerheid duwt. De wanhoopsdaden zoals we die de laatste weken hebben gekend, zoals zelfmoord of zelfverbranding, zijn slechts de meest extreme uitdrukkingen van de ellende die door deze aanhoudende en systematische discriminatie veroorzaakt worden.

Vraatzuchtige exploitatie.

Fort Europa probeert de migratiestromen in te dijken door haar verantwoordelijkheid op de omringende landen af te wentelen. Erger nog, België en de andere Europese landen gaan verder met de militaire avonturen, de wapenverkoop, de steun aan "bevriende" dictaturen en een vraatzuchtige exploitatie van de grondstoffen in andere continenten. Op deze manier creëert de Belgische en Europese politiek de problemen zodat mensen gedwongen worden om te vluchten.

Staatshypocrisie meer dan beu.
De opeenvolgende ministers en staatssecretarissen verantwoordelijk voor het migratiebeleid, hebben altijd als doel gehad om enige vooruitgang voor de situatie van mensen zonder papieren in België te blokkeren, terwijl ze lippendienst bewijzen aan een menselijke aanpak. De Coördinatie van Mensen Zonder Papieren is deze Staatshypocrisie meer dan beu.

Eisen.
- regularisatie van alle mensen zonder papieren
- sluiting van alle gesloten centra
- vrijheid van beweging, ook voor mensen zonder papieren
- einde van de uitzettingen
- einde van de criminalisering van mensen zonder papieren
- einde van het staatracisme en de hypocrisie
- respect voor basisrechten zoals toegang tot medische zorgen en onderwijs

Praktisch.
Wanneer : zondag 3 mei 2015,
Waar : Om 15u. aan het Zuidstation -begin Stalingradlaan-.

Bron : Coördinatie Sans Papiers
Bewerking : jvds

Artikel n° : 03/15/5917
Geplaatst  : 17:14 29/04/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Laatste update ( 29 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.