Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926307





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
G-Karate : Eerste Europees Kampioenschap op 03 mei 2015 in Lommel.
29 april 2015
Alle atleten met eender welke beperking, kunnen deelnemen aan dit unieke evenement.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.052.100
Lommel / Tremelo 29 april 2015.

Op 3 mei a.s. wordt in Lommel het eerste Europees Kampioenschap G-karate georganiseerd. Het gaat om een initiatief van G-karate vzw in samenwerking met studenten Communicatie Management van de PXL Hogeschool in Hasselt. Verwacht wordt dat een 120-tal G-karateka’s uit verschillende Europese landen zullen aantreden, waaronder een 45-tal rolstoelatleten. Atleten met eender welke beperking kunnen aan dit unieke evenement deelnemen. De Belgische G-karateka’s behoren vast en zeker tot de potentiële medaille-winnaars.

G-karate.
Het doel van G-karate is om atleten met eender welke beperking de grondbeginselen van karate bij te brengen, met als uiteindelijk doel de dagdagelijkse integratie in onze maatschappij te bevorderen. G-karate is een unieke en veilige sport en biedt hen de kans om hun zelfvertrouwen en zelfrespect op te krikken, door aan te tonen dat ze heel wat kunnen. Op deze manier zullen ze vast en zeker de wereld rondom hen verbazen met hun capaciteiten. Er werd een uniek training- en competitie-systeem uitgewerkt door Eric Bortels, oprichter van G-Karate vzw en de Inclusive Karate Federation IKF IKANDO. Het systeem werd in België ontwikkeld, en wordt momenteel wereldwijd uitgerold in meerdere landen. G-karate is een sport die de veiligheid garandeert voor alle deelnemers.
 
Europees Kampioenschap.
Een 120-tal G-karatekas neemt zondag deel aan het eerste Europees Kampioenschap, onder de koepel van de IKF IKANDO. Dit evenement is de apotheose voor alle G-karatekas uit heel Europa die hiervoor maandenlang trainden. Voor de organisatie van het evenement wordt samengewerkt met de PXL Hogeschool uit Hasselt: 13 studenten helpen mee bij de organisatie van deze unieke dag, in het kader van hun opleiding.

Praktisch:
3 Mei van 10.00hr tot 18.00hr.
Waar: Sportcentrum De Souverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel

Bron : G-Karate
Bewerking : jvds

Artikel n° : 03/15/5915
Geplaatst  : 13:17 29/04/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.