Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926308





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo: Weer onveiligheid op het openbaar domein.
29 april 2015
Burgemeester, ook Schepen van Openbare Werken, moet opstappen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.052.100
Schelle / Tremelo 29 april 2015.

Bij het uitvoeren van werken op de openbare weg is het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen van toepassing. In die wet worden in artikel 50 de verplichtingen opgelegd die moeten bijdragen tot het welzijn van de werknemers. Maar ook het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg, legt verplichtingen op aan de aannemers inzake het signaliseren van werken op de openbare weg. Aannemer Heijmans zou beter moeten weten en dat hebben wij hen op de werf ook gezegd.

Wanbeleid.

Morsum Magnificat bezit al een lijvig dossier waaruit duidelijk blijkt dat Tremelo, behalve wat betreft het organiseren van "vreet en zuipfestijnen", niet ordentelijk wordt bestuurd, ook niet op het gebied van de veiligheid. Er loopt op dat vlak al minstens één onderzoek bij het Auditoraat te Leuven. Bij het Agentschap Binnenlands Bestuur houdt de Gouverneur burgemeester Dams nog de hand boven het hoofd, maar of de Gouverneur dat kan blijven doen is nog niet zo zeker.

Werken.
Het kruispunt van de Grote Bollostraat en de Schrieksebaan is meestal druk, nog extra op woensdagmiddag. Vandaag werden daar rond het middaguur door Heijmans Infra, werken uitgevoerd aan de riolering waarvoor de metalen deksels, die zowat in het midden van het rijvak liggen, dienden geopend te worden. Behalve een personenauto die op de weg werd geplaatst, was er geen enkele signalisatie geplaatst. Ook het voertuig voldeed niet aan de eisen van een rijdende werf. Er werd ook geen enkele signalisatie aangebracht in de zin van het Ministerieel Besluit van 7 mei 1999 Hoofdstuk I -signaleren van werken-, artikel 1.5.1 dat verwijst naar artikel 78.1.2 van het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. De politie van de PZ BRT onderneemt niets tegen overtredingen, zij overtreden hun eigen wet op het politieambt.

MM_237_14_Tremelo_Veiligheid.pdf

Artikel n° : 03/15/5914
Geplaatst  : 13:17 29/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
Laatste update ( 29 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.