Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926308





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hoofdredacteur Morsum Magnificat sluit aan bij GNS Press Agentschap.
27 april 2015
Geregionaliseerde journalistenverenigingen vormen bedreiging voor persvrijheid.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.050.000
Tremelo 27 april 2015.

In België probeert de vereniging van beroepsjournalisten VVJ en de door hen deels betaalde pseudo rechtbank voor journalisten RvdJ, de plak te zwaaien over iedereen die journalistieke activiteiten ontplooit. De beroepsjournalisten die met hun vierduizend vijfhonderd leden in België flink in de minderheid zijn, willen zich toch profileren en de andere journalisten van beroep, of nog andere freelancers, compleet ondersneeuwen. Al in 1994 wilden de beroepsjournalisten Erik Verbeeck hoofdredacteur van Morsum Magnificat bij hun clubje inlijven, maar ook toen -net als nu-, ben ik daar niet op ingegaan. Dat document bewijst in ieder geval dat de hoofdredacteur van Morsum al meer dan twintig jaar actief is in de journalistiek.

Kopen.
Sommige verenigingen zoals de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw hebben, mede financiële steun door Ingrid Lieten op het getouw gezet, hun pen laten kopen. De Vlaamse Journalisten Vereniging verzamelt leden in kringen van verenigingen die een clubblaadje uitgeven van de vissersclub, de toneelgroep, de cartoonistenclub en andere, we ontmoeten zelden of nooit leden van de VJV vzw bij persactiviteiten.

Onafhankelijk.

De beroepsjournalisten willen aan iedereen wijs maken dat journalistiek vrij is en persvrijheid hier een feit is, maar dat is een flagrante leugen. De persvrijheid bestaat voor zo ver je hun mening deelt en niet te dicht bij de bron komt spitten. In België bepalen de politiek en justitie wat de journalisten mogen brengen. Lekken naar de geprivilegieerde journalisten à la Caroline Van Den Berghe en haar twee andere collega's lijkenpikkers, Machteld en Sofie , zijn alleszins niet zeldzaam.

Probleem.
Justitie heeft in België een probleem met journalisten die zich, zoals de hoofdredacteur van Morsum Magnificat, niet voor hun kar laten spannen. De wetgeving is duidelijk, persmisdrijven moet beslecht worden voor het Hof van Assisen en niet voor de Correctionele rechtbank, er zijn ondertussen in België al meerdere precedenten geweest. Het Belgische "Systeem" moet stoppen met journalisten in politieke kastjes te plaatsen. Het moet ophouden dat de Belgische -p-overheid aan journalistenverenigingen belastinggeld toestopt. Het moet ook ophouden dat grote mediabonzen zoals Christian Van Thillo -via afgevaardigden in de RvdJ- zeggenschap krijgen over andere journalisten, trouwens, waarom heeft Van Thillo een perskaart nodig, dat is geen journalist, maar een kapitalist.


Eén van de documenten die de leden van GNS Press ontvangen.

Europees.
De hoofdredacteur van Morsum Magnificat heeft gekozen voor een Europese journalistenvereniging, GNS Press, een agentschap met achtduizend leden, erkend en werkend op Europees, zelfs internationaal niveau.
    
Artikel n° : 03/15/5912
Geplaatst  : 16:10 27/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Erik Verbeeck ©
 
Laatste update ( 29 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.