Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926308





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leefmilieu, Natuur en Energie stelt Milieuhandhavingsjaarrapport 2014 voor.
26 april 2015
  Schauvliege moet de handhaving van de Klasse II en III inrichtingen van gemeenten afnemen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.047.900
Brussel / Tremelo 26 april 2015.

Sinds 1984 is deze redactie doende met het bestrijden van milieumisdrijven. Het pronkstuk was het in 1985 bij wet doen verbieden van het leveren en plaatsen van bliksemafleiders met gevaarlijke lekkende radioactieve bronnen. Na een actie op 5 april 1985 -foto inzet- via "Terloops" -toen BRT- door Erik Verbeeck, hoofdredacteur van Morsum Magnificat, -dat in 1983 werd opgericht- richting Staatssecretaris Firmin Aerts -CD&V- werden deze z.g. radioactieve bliksemafleiders bij wet verboden. Het zou wegens incompetente en corrupte ambtenaren van het FANC nog tot 2003 aanslepen, mede nieuwe acties van deze redactie en een veroordeling van het FANC door de rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel -december 2003- vooraleer het FANC er uiteindelijk werk van maakte.

Terloops op 5 april 1985.



Erik Verbeeck strijder tegen de illegale en lekkende radioactieve opvangers toont hier aan Fred Janssens van de BRT tijdens de uitzending van Terloops op 5 april 1985 aan dat het radioactief tuig besmetting veroorzaakte. De locatie was de watertoren van Walem! Een lekkend radioactief element op een watertoren ! De Groenen hebben zich van deze materie nooit iets aangetrokken!

FANC nog niet witgewassen.
Na 22 vergaderingen achter gesloten deuren en een vernietigend rapport dat op 17 april 2007 volgde, werd dat rapport nooit ongedaan gemaakt. Het FANC heeft specialisten -onder meer en vooral bij AVN- weggehaald, een vzw BELV opgericht en binnen het FANC ondergebracht. Het toezicht op die VZW BELV is nog steeds onttrokken aan parlementair toezicht zodat zaken in de doofpot kunnen gestopt en blijven. Deze materie gaat boven het petje van LNE.   

LNE Handhaving beperkt.
Enkele dagen geleden publiceerde LNE het Milieuhandhavingsrapport 2014, wij willen u dat rapport niet onthouden, u vind hier alvast de link. Op bepaalde vlakken doet LNE inderdaad haar werk. Maar in een groot aantal misdrijven -vele kleintjes maken een groot- moet de milieu-inspectie met lede ogen toekijken hoe de burgemeesters -witte boord criminelen- milieumisdrijven waarvoor zij bevoegd zijn, in stand houden. Morsum Magnificat is in een dergelijk dossier betrokken partij en gaat met die zaak door tot op het bot. LNE, minister Schauvliege, AMMC, Interleuven, het Parket van Leuven, de Provinciegouverneur, allemaal zijn ze op de hoogte. Maar de burgemeester van Tremelo, Paul Dams -witte boord crimineel van Open Vld- doet nog steeds niets. LNE heeft geen toezicht op de inrichtingen -ingedeelde of niet- van klasse II en III, dat is de taak van de gemeenten en die sluiten om politieke reden de ogen, alle burgemeesters plegen meineed.

Minister Schauvliege plooit nog niet.
Deze redactie heeft de problematiek van de niet handhaving door de gemeenten op de klasse II en III inrichtingen ook bij minister Schauvliege aangekaart, maar de minister gaat nog niet overstag. De milieu-inspecties zijn er zich zeer goed van bewust dat er, vanwege de gemeentelijke politieke invloed, quasi geen toezicht of handhaving is voor de klasse II en III inrichtingen, waaronder de stooktoestellen in woningen ressorteren -art. 8,4° BVR 8 december 2006-. Sommige plichtbewuste milieu-inspecties zijn vragende partij om dat over te nemen, maar de minister moet dan meer personeel ter beschikking stellen.

"Het Systeem".
Overal waar handhaving nodig is faalt "Het Systeem", handhaving moet gefnuikt worden zo niet valt het kaartenhuisje van "Het Systeem" zelf in mekaar. Een schrijnend voorbeeld zijn de –schijn- heiligen van de kerk waar pedofilie en het kindermisbruik schering en inslag was / is. Decennialang werden die misdrijven in de doofpot gestopt -en wellicht nog-. Zij die geacht zijn om op te treden, zoals politie en parket, spelen het spel van "Het Systeem" mee onder het mom "geen prioriteit". Sommigen worden eruit geplukt, achtervolgd en veroordeeld, pure willekeur.

Artikel n° : 03/15/5908
Geplaatst  : 8:06 26/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 26 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.