Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Pimpampoentje vraagt aandacht voor de Dag van de Aarde.
22 april 2015
Aandacht voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.043.700
Koekelare / Tremelo 22 april 2015.

Vandaag, woensdag 22 april 2015, wordt wereldaardedag of de Dag van de Aarde gevierd, internationaal gekend onder de naam Earthday. Ook klimaat- en vredesactiegroep Pimpampoentje wil op een positieve manier aandacht vragen voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Specifiek wenst Andy Vermaut van Pimpampoentje de aandacht te vestigen op de strijd van Alain De Coessemaeker uit Assebroek, Brugge, die door Pimpampoentje werd bijgestaan om enkele van zijn bomen te redden.


Paaseiland.
De klimaat- en vredesactiegroep Pimpampoentje wil niet dat de wereld een ondergang kent zoals Paaseiland. Iedereen kent wel Paaseiland, van de grote beroemde stenen hoofden... De mens zou er beschaving hebben gebracht... Het eiland werd door de zogezegd beschaving brengende mensen verdeeld in twaalf grote stukken die elk eigendom werden van een volkstam die elkaar beconcurreerden in de verering van hun voorvaderen. Steeds maar grotere beelden werden gemaakt, veronderstellend dat ze zo meer voorspoed, meer geluk zouden kennen. Soms wogen die beelden meer dan 10000 kilo en ze waren gemakkelijk meer dan 4 meter hoog. Bomen werden massaal omgehakt om sleeën te maken voor hun beelden. Tevens gebruikten ze de boomschors van palmbomen om touwen te maken. Zo werd boom na boom en palmboom na palmboom opgeofferd... Door het verdwijnen van de vele bomen, werd de grond weggeblazen door de wind. De Paaseilanders dachten nu dat ze nog grotere beelden moesten maken, om hun voorvaderen gunstiger te stemmen en dus kapten ze er nog meer bomen. In het jaar 1515, jawel dit jaar 500 jaar geleden, werd de laatste boom er gekapt. De landbouw werd hierdoor uiteindelijk onmogelijk en zo stierf quasi het hele eiland uit, kwam er een bloedige burgeroorlog en moesten de enkele inwoners die alles overleefden, in grotten gaan wonen.

Bomen vermoorden.
Volgens Andy Vermaut is de wereld het nieuwe Paaseiland aan het worden. Steeds meer bomen worden gekapt en uiteindelijk zal de wereld instorten, wat ook het einde betekent van de mensheid. Het is dat besef waarvan Alain De Coessemaeker diep doordrongen is en die daarom een symbolische en fantastische strijd aanging voor het behoud van zijn bomen, daarmee enkele mooie boodschappen meegevend : Op deze manier kunnen we als maatschappij niet blijven verder leven... We willen vooruit met Moeder Aarde, we willen meer respect voor Moeder Aarde. Het is dan ook extra eigenaardig dat er in dit land wetten bestaan die uiteindelijk bomen doen vermoorden en dat op straffe van een dwangsom van 700000 euro. Het is absurd dat iemand die inspanningen heeft gedaan om het merendeel van zijn bomen te verplanten, het risico loopt om zijn ouderlijke woning kwijt te spelen en dat is een zeer spijtige zaak. Er zal een dag komen dat mensen zich zullen afvragen hoe wij deze ecocide eigenlijk hebben doorgezet. En niemand zal begrijpen hoe de inwoners, terwijl ze weten dat ze verkeerd bezig zijn, gewoon verder zijn gegaan met de vernietiging van Moeder Aarde... Moeder Aarde kent spijtig genoeg vele vijanden...

Bron : Pimpampoentje
Bewerking : jvds
    
Artikel n°  : 03/15/5900
Geplaatst  : 16:16 22/04/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
 
Laatste update ( 22 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.