Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Circuit Terlaemen : Elektrische installatie in Business Center onveilig-Update1
22 april 2015
Veiligheid daar -s-preekt vooral de politiek over, maar wat baten kaars en bril ...
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.043.500
Zolder / Tremelo 22 april 2015.

--- Update 1
Installatie gekeurd?
Toevallig of niet, maar we ontvangen deze middag een e-mail van de General Manager van het Circuit van Zolder. In dat bericht wordt bedankt voor de tip en men zal contact opnemen met het extern keuringsorganisme die in 2014 de keuring uitvoerde. Of er voor die keuring een positief verslag, dan wel een verslag met opmerkingen werd afgeleverd weten we niet. Aangezien het over een publiek toegankelijk lokaal gaat, wordt mede openbaarheid van bestuur daarvan bij de Secretaris van Heusden-Zolder, kopie opgevraagd.
--- einde update 1 13:43 22/04/2015

De veiligheid is toch zó belangrijk, tenminste als we de politiek, politie en justitie mogen geloven. Maar in de praktijk is de onveiligheid altijd overal aanwezig en de reden daarvan is dat diezelfde drie partijen hun job niet doen, zó simpel is dat. Morsum Magnificat brengt daarvan hier het zoveelste bewijs. Het zijn vooral de burgemeesters die wij met de vinger wijzen. Artikel 135 van de Nieuwe Gemeentewet moet worden afgeschaft, het wordt toch niet toegepast. De burgemeesters hebben toch een eed afgelegd de wetten te respecteren, maar ze worden uit de wind gezet, ons systeem is gewoon een lachertje.


Business Center.

We hebben de directeur van het circuit van Terlaemen, Thierry Deflandre gewezen op de elektrische installatie van het Business Center, de directeur zegt ietwat lachend dat die installatie er zo al heel lang hangt, het gaat over de verlichting die tegen de houten spanten van de constructie van het gebouw is opgehangen. We hadden minstens verwacht dat de directeur ons nog vragen zou stellen wat er dan mis is. Aangezien de minister van mobiliteit werd verwacht, die wat vertraging had, stonden de neuzen in een andere richting.

Burgemeester.
We hebben nog enkele keren tevergeefs getracht Thierry te bereiken, zelfs een e-mail gestuurd die zelfs naar het secretariaat werd geforward, maar we krijgen geen enkele respons van het circuit van Terlaemen. Daarop hebben wij contact genomen met burgemeester Mario Borremans van Heusden-Zolder, die de directeur zou contacteren, het is immers hun verantwoordelijkheid zegt de burgemeester. Maar daarmee was Morsum Magnificat het niet eens en we verwezen de burgemeester prompt naar artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeentewet. We hadden de indruk dat de burgemeester, zoals we dat gewend zijn, de verantwoordelijkheid nogal vlotjes afschuift, maar Morsum Magnificat laat zich niet met een kluitje in het riet sturen.

Vergaderingen.
De burgemeester kent de locatie en het lokaal zeer goed, weet meteen te zeggen dat er in het Business Center vergaderingen doorgaan. Het is dan tijd dat de burgemeester de nodige stappen zet om de veiligheid op punt te stellen.

Business as usual .... onveilig


Verlichting van het Business Center, laat dat maar eens door een fatsoenlijk en erkend organisme -art. 275 AREI- op conformiteit met het AREI keuren ...

Artikel n°  : 03/15/5899
Geplaatst  : 11:24 22/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.