Deurwaarders moeten zelf voor de onveiligheid die ze zelf creëren opdraaien. |
19 april 2015 |
Politie wordt bij assistentie aan deurwaarders belachelijk bedrag toegekend dat gemeenschap betaalt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.040.000 Brussel / Tremelo 19 april 2015.
--- Update 1 18:45 19/04/2015 Natioanale Kamer waardeloos. Op 1 maart 2015 begaat een gerechtsdeurwaarder zware verkeersovertredingen waarop wij een reactie aan de Nationale Kamer hebben gevraagd. Tot vandaag hebben we niets gehoord van die Nationale Kamer die behuisd is in één van de donkere lokalen van het Brussels Justitiepaleis. Deurwaarders die in de fout gaan. Morsum Magnificat bezit nog enkele andere dossiers ten laste van deurwaarders onder meer de Caïd Guy Gemis uit Genk waartegen nog een rechtszaak loopt bij het Hof van Beroep te Antwerpen en bij de Privacycommissie waar Gemis al een keer op de vingers is getikt. In een ander dossier vergat Etienne Stas -Voorzitter van de Kamer te Limburg- een dagvaarding uit te brengen waardoor de gedaagde Carine uit Genk bij verstek werd veroordeeld. --- einde update1
De deurwaarders staan op de barricade omdat de politie niet voor hen aan de kapstok zou hangen. De problematiek van hun onveiligheid ontstaat door de houding van deze "Handelaars/deurwaarders" die de schuldenaars het bloed onder de nagels uithalen. De opdrachtgevers hebben toch meestal genoeg geld om de deurwaarder, die disproportionele kosten maakt en dito te werk gaat, toch te betalen. Ook al weet de deurwaarder/handelaar dat zijn acties als opschrijven, opladen en verkopen alleen maar een negatief saldo opleveren, voert hij toch uit omdat het voor de deurwaarder een lucratieve job is. De kosten voor het inroepen van de politie zijn belachelijk laag.
Rechtszaak. Eén deurwaarder die het met de methodes van veel collega's niet eens is, heeft een rechtszaak ingespannen tegen de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders. Van Buggenhout wil dat alle deurwaarders, alvorens over te gaan tot acties die de schuldenaar met disproportionele kosten opzadelen, het CBB -Centraal Bestand van Beslagberichten- consulteren. Daarbij komt het er op neer dat, wanneer de deurwaarder eerst het CBB consulteert en vaststelt dat bij de beslagene alles reeds in beslag is genomen, er geen nieuw beslag op dezelfde goederen, met alle kosten van dien, mag gelegd worden.
Ruzie. Er is daarover ruzie ontstaan bij de Kamer van Gerechtsdeurwaarders waar deurwaarders/handelaars vechtend over de vloer rolden met andere deurwaarders die de "Handelsfunctie" niet hanteren. Deurwaarder Patrick Van Buggenhout -Keerbergen- zit nu al enkele jaren juridisch in de clinch met de Nationale Kamer. In die zaak is een deskundige aangesteld en zijn er onlangs door de advocaten opnieuw conclusietermijnen afgesproken. Morsum Magnificat is de zowat de énige die daarover bericht heeft.
Diefstal. Recent werd in Tremelo een actie gevoerd door deurwaarder Caroline Slagmulder, die ook beroep heeft gedaan op de lokale politie van de PZ BRT -Begijnendijk Rotselaar Tremelo-. Slagmulder is daarbij in opdracht van BELGACOM, bijzonder driest tewerk gegaan, er volgt zeer waarschijnlijk nog een klacht wegens diefstal tegen de deurwaarder.
Verkeersovertreding. De lokale politie heeft toegelaten dat de vrachtwagen voor het opladen, al die tijd op een plaats parkeerde waar het niet toegelaten is, de politie stond er bij en keek er naar. Daarvoor volgt nog een dossier bij het Comité P. Het was perfect mogelijk om op de oprit van het pand te parkeren, maar men heeft ervoor gekozen om de oplading zo opzichtelijk mogelijk te laten verlopen.
Belgacom betaalt. Slagmulder had in dit dossier voor 18 oktober 2014 een verkoopdatum gesteld die ze liet voorbij gaan. Enkele maanden later stuurt Caroline Slagmulders een aangetekend schrijven waarvoor ze maar eventjes 92 euro aanrekent. Daarom had de schuldenaar beslist om niet meer mee te gaan met het betalen van die nutteloze kosten. Belgacom had daar begrip voor en heeft zelfs een kredietnota voor het factuur waarvoor ze hier optreed, opgemaakt. Deurwaarder Slagmulder is disproportioneel opgetreden door bij de eerder geplande oplading, nog bijkomend beslag te leggen en die spullen meteen mee te nemen. Er moeten vragen gesteld worden naar een Beursgenoteerd bedrijf die op die manier te werk gaat.
Schande. Van de minder valide betrokkene werden de zetels, die voor veertig euro in de kringwinkel werden gekocht, opgeladen. Van de minder valide die minder goed te been is, maar wel nog kan fietsen, werd ook de fiets die dertig jaar oud en in feite versleten is, meegenomen. Dat deurwaarders politiebescherming nodig hebben, zoeken ze -behoudens in extreme gevallen- zelf. Hier zijn twee flikken opgetrommeld terwijl dat helemaal niet nodig was, alleen een minder valide en bejaard persoon was aanwezig. De gemeenschap moet de politie betalen en dat is onterecht.
Artikel n° : 03/15/5894 Geplaatst : 14:13 19/04/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck ©
|
Laatste update ( 19 april 2015 )
|