Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928640





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Actie onveilige LS netten in Begijnendijk gestart.
08 april 2007
Bewoners worden individueel ge?nformeerd.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 232.600
Betekom / Begijnendijk 9 april ?07.

Tijdens de acties die tussen 2001 en 2003 in 88 gemeenten en steden werden gevoerd en waarbij meer dan 2.500 rapporten werden opgemaakt, is aandacht besteed aan de blanke koperen geleiders, de isolatoren, de steunen en dies meer.

Aftakkingen.
Door voornoemde acties werd de Algemene Directie Energie door de Staatssecretaris O.Deleuze, Minister Moerman en Verwilghen wakker geschud, de Hoofdingenieur van de Algemene Directie Energie (de Franstalige J.C.Mignolet <Spa> is razend op Morsum Magnificat.
Omdat IEH/Electrabel einde januari 2007 alvast <technisch> veroordeeld werd (juridische spelletjes kunnen nog wat tijd in beslag nemen), de elektrocutie van een 46 jarige traiteur door de Parketexpert aan de niet conforme toestand van een elektrische aftakking toeschreef, worden de inspecties nu toegespitst op de elektrische aftakkingen naar woningen.

Individueel ingelicht.
Zoals dat in het verleden met de acties het geval was, zal dat nu niet anders zijn, de bewoners van de woningen die onderwerp vormen van een rapport, zullen individueel ingelicht worden.
Wanneer de aftakking als zeer gevaarlijk wordt aanzien, zal in eerste instantie samen met de bewoner, ook de stroomleverancier gewaarschuwd worden. De eerste te Betekom werden al ingelicht.
Ook het Schepencollege van Begijnendijk zal als <mede> eigenaar van de netten ??n keer van de acties op de hoogte worden gesteld (dat is ondertussen al gebeurd).
Wettelijk gezien is de gemeente Begijnendijk als <mede>eigenaar dan ook <mede>aansprakelijk bij ongevallen, hun exploitant (PBE) doet zijn werk blijkbaar niet goed.

Parket.
Buiten de bewoner en eventueel de stroomleverancier, zullen alle rapporten naar het betreffende Parket worden overgemaakt.
Elektriciteit is zeer gevaarlijk en een conforme elektrische installatie kan geen brand door kortsluiting veroorzaken. De inspecties uit het verleden waren correct en hebben bijgedragen tot het verbeteren van de veiligheid van de openbare elektrische netten. Ik ben benieuwd of men op het Parket de meldingen ernstig gaat nemen of niet.

Ook de Schepen Openbare Werken ontvangt een brief (zie ander artikel).
Artikel komt niet online - Voor abonnementen contacteer www.morse-press.be

? Erik Verbeeck
Onafhankelijk freelance onderzoeksjournalist

 

 

 

Laatste update ( 11 april 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.