Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo Carrefour : Iedereen gelijk voor de veiligheid!-Update2
30 maart 2015
Ook bij grote veranderingen moet de veiligheid gerespecteerd worden. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.019.900
Tremelo 29 maart 2015

--- Update 2 17:11 31/03/2015
Niet meer welkom.
Wij hebben onze belofte gehouden en vandaag aan Paul Vanden Meerssche de artikels 8, 9 en 10 van de Welzijnswet van 4 augustus 1996 overhandigd. Maar meneer Vanden Meerssche was er absoluut niet over te spreken dat wij een artikel online hadden geplaatst. Wij zouden volgens de man eerst de wettelijke voorschriften afgeven. Dat klopt voor zoverre, dat wij niet gezegd hebben geen artikel te zullen brengen. Paul heeft vandaag duidelijk laten merken dat wij er niet meer welkom zijn, hij zei "wat komt ge hier eigenlijk nog doen?". Carrefour is nu ook een klant kwijt van minstens vierhonderd euro per maand.

De franstalige "Balisage" ploeg van Carrefour.
Hangt pictogrammen op.


Hiervoor kan Paul Vanden Meerssche geen enkel excuus inroepen, een hoogwerker in een winkel die geopend is laten rondrijden, de werkzone niet afbakenen, kan niet door de beugel. Paul Vanden Meerssche kan meegaan met burgemeester van Tremelo Paul Dams, die veegt ook zijn broek aan de veiligheid. Ook de man die onder de gondel staat, moet een helm dragen!

Wel degelijk zijn probleem.
Toen wij gisteren de opmerkingen over de veiligheid plaatsten heeft Paul Vanden Meerssche zich duidelijk afgezet met "dat is niet mijn probleem, wel dat van de aannemer die de werken uitvoert", waarop hij duidelijk geďrriteerd weg liep. De nog aanwezige persoon van Carrefour diende onze opmerkingen wél te beamen. Bovendien is het wel degelijk het probleem van de opdrachtgever en franchisenemer Vanden Meerssche Retail bvba die zijn klanten en personeen op een onverantwoorde wijze in gevaar bracht.
--- einde update 2

--- Update 1 8:51 31/03/2015
Verkeerde firma aangesproken.
Op maandag 30 maart was er een bestelauto van een Antwerpse firma die elektriciteitswerken uitvoert, geparkeerd op de parking van de Carrefour te Tremelo. Aangezien de elektriciens die daar werken uitvoerden geen werkkledij met een firmanaam droegen, dachten wij dat die firma aan de slag was. Toeval wil dat die firma daar maar een kleine herstelling uitvoerde en toen toevallig aanwezig was, maar niets te maken had met de in uitvoering zijnde werken. We hadden dus de verkeerde firma aangesproken.

Hoge druk.
Na wat zoekwerk komen we bij de firma Elektro Bart uit Zoersel terecht waar men bevestigt dat zij daar inderdaad aanpassingen aan de verlichting hebben uitgevoerd en maandagavond nog laat hebben gewerkt om de klus te klaren, het ging over de aanpassing van de verlichting. In de kringen van bedrijven die voor franchisenemers werken, horen we klachten dat de druk groot is om tijdens de openingsuren werken uit te voeren. De "marge" in de Retail zou niet al te groot zijn en sluiten is er dan niet bij. Dan is het, zoals Morsum Magnificat zegt en blijft zeggen, "veiligheid daar -s-preekt men veel over". Het zou blijken dat een andere firma die veilig werkt, wegens te duur uit de boot viel.
  
Risico's van rijdende machines.
Het is sowieso uitgesloten dat in een winkel waar klanten rondlopen, werken worden uitgevoerd zonder dat de werkzones zijn afgebakend. Het is eveneens uitgesloten dat klanten zich onder de gondel van een hoogwerker kunnen bevinden. De NAVB heeft daarover op haar website wat uitleg gegeven die de franchisenemers van de Carrefour in Tremelo dringend moeten lezen. De NAVB werkt hier en daar samen met WASO, maar heeft verder ook alleen maar rapporteringsrecht, zij kunnen, in tegenstelling tot WASO, geen werken stil leggen. Dat de elektrische hoogwerker die in Carrefour te Tremelo is ingezet, geen akoestisch alarm heeft bij het verplaatsingen kan nooit een fatsoenlijke risicoanalyse doorstaan.
http://navb.constructiv.be/nl/Welzijnsinfo/In_de_praktijk/Uitrusting/Achteruitrijdende%20bouwplaatsmachines.aspx

--- einde update 1

Al een week worden, terwijl de winkel gewoon open is, werken uitgevoerd in de Carrefour te Tremelo ter vernieuwing van de inrichting en indeling. Het was voor de klanten permanent zoeken naar hun producten die zowat dagelijks verplaatst werden. Personeel leek soms uitgeput, sommigen hebben zich beklaagd te veel uren te moeten kloppen. Misschien was het beter geweest om de zaak enkele dagen te sluiten, maar de familie Vanden Meerssche uit Groot Bijgaarden besliste er anders over.


Verantwoordelijkheid.

Een afgevaardigde van Carrefour in maatpak, die zijn naam niet bekend maakte, werd door deze redactie vandaag diets gemaakt dat ze wel heel gevaarlijk bezig zijn. Iemand van de familie Vanden Meerssche reageerde dat het een probleem is van de aannemer, niet van hem. Die uitspraak valt bij Morsum Magnificat niet in goede aarde, de opdrachtgever is overeenkomstig artikel 8 § 1 en 2 en artikel 9 & 1 e.v. van de welzijnswet van 4 augustus 1996 wel degelijk verplicht toe te zien op de veiligheid bij zijn aannemers en onderaannemers. Wanneer men een hoogwerker inzet moet zéker de werkzone worden afgebakend, hier winkelen klanten onder de gondel!

Iedereen gelijk.

Voor Morsum Magnificat is iedereen gelijk en wordt iedereen op dezelfde wijze beoordeeld, dat hebben wij ook aan burgemeester Paul Dams -Open Vld- proberen diets te maken, het is bij Dams in het verkeerde keelgat geschoten,het zij zo. Iedereen in Tremelo wordt van onze mogelijke acties op voorhand al ingelicht, vandaar dat de website van Morsum Magnificat heel veel bezocht wordt als er artikels over Tremelo verschijnen. Alleen vergeet men in Tremelo dat ook ministeriële diensten de website van Morsum Magnificat veel bekijken.


Ladders aan de kassa ..... op een ladder, gereedschap in de zakken boven de kassierster ....

Receptie.
Dinsdagavond 31 maart 2015 is er om half acht een receptie voor genodigden, we hadden minstens gedacht dat er een feestelijke opening zou komen waarbij vragen zouden kunnen worden gesteld aan de uitbaters. MORSE-Press Vof had daarover een brief gestuurd naar Carrefour Retail te Tremelo, maar ze reageren niet. We moeten ons niet afvragen wie voor de receptie zal uitgenodigd worden, het kruim van de Tremelose politiek zal er zeker niet ontbreken.

MM_236_23_Tremelo_Carrefour.pdf

Artikel n°  : 03/15/5861
Geplaatst  : 17:32 30/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel    
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.