Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Schauvliege wil balorige gemeentelijke toezichthouders niet aanpakken-Update1
29 maart 2015
Toezicht op ingedeelde inrichtingen van klasse II en III blijven bij gemeenten. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.018.000
Gentbrugge  / Tremelo 29 maart 2015

Update 1 8:15 30/03/2015
Milieu- Inspectie sommeert Tremelo.
Om aan de minister aan te tonen dat Tremelo haar wettelijke milieuwetverplichtingen niet nakomt, werd aan de Milieu- Inspectie -MI-
Vlaams Brabant het klachtdossier overgemaakt. Op 4 maart 2015 stuurde de MI Vlaams Brabant een e-mail naar de gemeente Tremelo waarin Tremelo werd duidelijk gemaakt dat zij dienen op te treden -tegen de eigenaar, een familielid van "Wiske" Maes Open Vld, red-.
Klacht B.P.
De huurders hebben sinds één jaar vruchteloos getracht om de malafide verhuurder Jeanine V., te bewegen haar wettelijke verplichtingen als verhuurder na te komen. Ook het OCMW van Tremelo die op 28 februari 2014 een onwettig attest afleverde heeft meer dan boter op haar hoofd. De stappen die eerder richting gemeente Tremelo en Interleuven werden gezet en recent bij de Milieu Inspectie en de Vrederechter van Haacht die op 23 april 2015 een plaatsbezoek aflegt, kaderen in een klacht met burgerlijke partijstelling die zal geplaatst worden, waarbij ook het OCMW van Tremelo zal betrokken worden. Dit dossieer is dermate stuitent dat justitie haar ogen voor de overtredingen niet zal kunnen sluiten.
--- einde update 1

Tijdens de start van de campagne "Gezond uit eigen grond" donderdag te Gentbrugge, heeft deze redactie Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw vragen gesteld over het feit dat de lokale toezichthouders als dusdanig hun taak niet vervullen, wat nefast is voor het milieu. De milieu-inspecties zijn er maar al te goed van op de hoogte dat de gemeenten vierkant hun broek vegen aan het Besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006. Daardoor wordt er veel meer stikstofdioxide uitgestoten dan toegelaten. De milieu-inspecties weten maar al te goed dat de gemeentebesturen hun ogen sluiten voor niet conforme stooktoestellen. Ook daarvan is Tremelo weer een voorbeeld. Tremelo scoort ook slecht in het Monitoringsbesluit en in de leegstand.

Duizenden stooktoestellen niet in orde.

Een ketel van een centrale verwarming met gas of stookolie moet door een door de overheid -LNE- erkend technicus onderhouden worden, maar dat gebeurt meestal niet. Een schrijnend voorbeeld daarvan is de woning aan de Baalsebaan 57 te Tremelo die negen jaar door het OCMW van Tremelo werd gehuurd en verhuurd, maar waar nooit een wettige keuring door een erkend technicus werd uitgevoerd. De gemeente Tremelo moet daarop toezien, maar zij kunnen dat niet. Morsum Magnificat vestigde de aandacht van de minister er op dat in casu het lokaal bestuur Tremelo weigert om op te treden en haar administratie niet kan optreden.

Vrederechter.
Minister Schauvliege erkent het probleem met de lokale besturen, maar is niet van plan om het toezicht op de ingedeelde inrichtingen van klasse II en III over te hevelen naar de bevoegdheid van de milieu-inspectie. Als de gemeenten niet wensen op te treden, is de volgende stap, de Rechtbank zegt de minister. Het komt ons over dat Schauvliege hier wel degelijk voor struisvogel speelt en er dus niks om geeft dat het milieu wordt belast met duizenden stooktoestellen die wegens defect, schadelijke gassen uitstoten wat volgens de wet niet mag, maar de minister kan daar niets tegen ondernemen. Wat de zaak van de Baalsebaan 57 betreft, gaat de Vrederechter van Haacht einde april samen met een expert, ter plaatse een kijkje nemen.

Artikel n°  : 03/15/5860
Geplaatst  : 19:01 29/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel    
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 30 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.