Raad voor de Journalistiek mocht zonder Morsum Magnificat delibereren. |
25 maart 2015 |
Klacht van kontlikjournalist om twaalf uur voor de pseudo journalistenrechtbank van de RvdJ
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.010.500 Brussel / Tremelo 25 maart 2015
"Van twaalf tot een, eet iedereen", zegt het spreekwoord maar dat geldt niet wanneer de pseudo journalistenrechtbank, de Raad voor de Journalistiek genaamd, iemand die dat niet heeft gevraagd, voor een hoorzitting uitnodigt. Dat gebeurt hier pal op de middag om twaalf uur, wat denken ze wel dat ze zijn. Uiteraard stuurde Morsum Magnificat haar kat, wij hebben niets met de RvdJ te maken, indien zij anders denken, dan mag dat.
Eigen regels selectief opzij. Het is op een periode van 17 jaar, de derde keer dat de RvdJ Morsum Magnificat, op verzoek, aanpakt. De eerste keer wegens een op 05 december 2007 ingediende klacht van Lisette Verbeeck, een MGB politica uit Begijnendijk, die ondertussen naar de sp.a is overgelopen. Om Morsum Magnificat aan de schandpaal te nagelen heeft de Raad voor de Journalistiek haar eigen regels die Pol Deltour, de Secretaris van de beroepsjournalisten- heeft opgemaakt, even opzij gezet. Wanneer politici falen in hun maatschappelijke functie, mag dat door journalisten uitgevlooid worden en dat heeft Morsum Magnificat dan ook gedaan. Vijf jaar hebben het OMCW van Begijnendijk en Lisette Verbeeck met belastinggeld juridische acties gevoerd en uiteindelijk geen resultaat geboekt.
Recht van antwoord. In de tweede zaak gaat het om een klacht van 26 augustus 2008 uitgaande van een duivels koppel uit Bekkevoort dat zogezegd gaan recht van antwoord zou gekregen hebben, door het onderzoek van Morsum Magnificat zou hun privacy geschonden zijn. Het koppel spande een kort geding in om artikels weg te halen, maar de Rechter floot hen terug, ze tekenden beroep aan, maar ook dat verloren ze. De rechtsplegingsvergoeding van meer dan tweeduizend vijfhonderd euro hebben ze nooit betaald. Het koppel heeft over Morsum Magnificat en haar hoofdredacteur meer dan tweehonderd lasterlijke artikels en reacties op het internet geplaatst, die vandaag nog altijd verder gaan. De Raad voor de Journalistiek heeft zich in deze twee zaken duidelijk partijdig opgesteld. Ook dit koppel verloor alle rechtszaken, zelfs tot in Hoger Beroep. Het koppel heeft nooit één keer een geldig recht van antwoord ingediend dat voldoet aan die wet van 23 juni 1961.
Collega's moeten oordelen. Het derde dossier werd recent, zonder gebruik te maken van de antwoordwet, ingediend door een lid van de beroepsvereniging van journalisten. Aangezien de RvdJ werkt in de schoot van de VVJ, de beroepsvereniging van journalisten waarvan journalist Chris De Bruyn slechts sinds 2012, na een stageperiode, lid is geworden, moet de RvdJ oordelen over een andere journalist -Erik Verbeeck- die geen lid is van hun club en ook hun regeltjes niet heeft onderschreven ! Men moet zich niet afvragen hoe onafhankelijk hier de zaken worden bekeken.
Kontlikjournalist. Morsum Magnificat heeft in haar onderzoek vastgesteld dat Chris De Bruyn die voor de Gazet van Antwerpen schrijft, nooit één kritisch artikel over Tremelo -waar hij woont- schrijft, terwijl er toch maatschappelijk belangrijke zaken te melden zijn. Na de brand bij Rappoort waar De Bruyn door een opmerking van Morsum Magnificat de perimeter moest verlaten -wat zijn bevriende flikken voordien hadden toegelaten-, verweet De Bruyn publiekelijk dat de hoofdredacteur van Morsum Magnificat van het OCMW zou leven, wat manifest onwaar is. Prompt heeft Morsum Magnificat gereageerd dat hij een kontlikjournalist is en daarom diende de De Bruyn een klacht in bij de RvdJ.
Mening, opinie. Morsum Magnificat geeft daarmee uiting van een "Opinie" en een "Mening" over een journalist wiens pen door de lokale politiek wordt vastgehouden door hem te bestempelen als een kontlikjournalist. De Bruyn had gebruik kunnen maken van de antwoordwet, maar dat doet hij niet. De Bruyn toont zich tegenover de lokale politiek de stoere journalist en gaat meteen janken bij de pseudo rechtbank voor journalisten waar Morsum Magnificat niets mee te maken heeft en zal zich dan ook, omdat zij dat verzoeken, niet naar de puinhoop op die locatie gaan aanbieden, de Wetstraat is daar ter hoogte van Shumann immers één grote werf.
Recht van antwoord. Morsum Magnificat heeft, om De Bruyn ter wille te zijn -hadden we niet moeten doen- zijn verhaal gepubliceerd en daarmee hebben wij onze goodwill getoond.Hij heeft op 12 januari zijn recht van antwoord die hij wettelijk gezien had kunnen afdwingen,maar dat niet deed, spontaan gekregen. Voor Morsum Magnificat is de kous af.
Artikel n° : 03/15/5852 Geplaatst : 13:34 25/03/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck ©
|
Laatste update ( 25 maart 2015 )
|