Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933674





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Huursubsidies door Wonen Vlaanderen op verkeerde rekening betaald.
08 maart 2015
Gedupeerden moeten zelf bij Wonen Vlaanderen aan de bel trekken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.988.200
Brussel / Tremelo 08 maart 2015

Het is regelmatig een feit, dat Wonen Vlaanderen de huursubsidies te laat betaalt, maar februari 2015 loopt het weer fout, er komt voor sommigen helemaal geen betaling van de huursubsidie binnen. Op 3 maart 2015 waren meer dan dertig ambtenaren van Wonen Vlaanderen aanwezig bij de voorstelling van het groot woononderzoek dat, niet door Wonen Vlaanderen, maar door Steunpunt Wonen en IPSOS werd gerealiseerd. De Vlaamse Overheid betaald weer de rekening. Die dinsdag was het voor deze redactie nog niet bekend dat er problemen waren met de betaling van de huursubsidie van een tot op heden niet nader gekend aantal gedupeerden.


Subrogatie.
Het toepassen van "Subrogatie" wordt door de verzekeraars bij uitbetaling schade en door ziekenfondsen toegepast, het is in feite krachtens een wet van 25 juni 1992 dat subrogatie kan toegepast worden. Zo kan een OCMW wanneer er iets mis loopt, of bij verhuis dient gewacht naar een nieuwe inspectie, het bedrag van de huursubsidie onder de voorwaarden van subrogatie voorschieten. Wanneer Wonen Vlaanderen dan de betalingen van de huursubsidie hervat, zal het OCMW als gevolg van de subrogatie eerst betaald worden, als dat gebeurt is, zal de rechthebbende de huursubsidie opnieuw door Wonen Vlaanderen op de rekening gestort zien.

Informaticaprobleem.
Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om te weten te komen wat er is misgelopen, het probleem heeft zich voorgedaan in de database van de Vlaamse -p-overheid, meer bepaald in de Orafintoepassing en de achterliggende javacode en het automatisch nachtelijk ingesteld batchprocess klinkt het bij Wonen Vlaanderen. Hoeveel gedupeerden daardoor geen huursubsidie in februari 2015 hebben ontvangen, wil men bij Wonen Vlaanderen niet kwijt. We hopen dat een commissielid "Wonen" die vraag aan de minister stelt.    
    
Artikel n° : 03/15/5828
Geplaatst  : 19:19 8/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.