Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933675





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Woninginbraken : Federale en lokale politie kwamen in actie.
07 maart 2015
 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.987.100
Brussel / Tremelo 07 maart 2015

Afgelopen donderdag, 05 maart, hielden de lokale en federale politie een grootschalige controleactie “EXIT” in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De Exit actie is in de eerste plaats gericht tegen de woninginbraken, homejackings en rondtrekkende dadergroeperingen en in de tweede plaats tegen -verkeers- criminaliteit in het algemeen.

ZVP en NVP.
Zoals op veel andere plaatsen wordt ook het arrondissement Halle-Vilvoorde geconfronteerd met verschillende criminaliteitsvormen die een zware impact hebben op de bevolking, zoals woninginbraken. Inbraken in woningen en in andere gebouwen maken dan ook deel uit van de lijst van fenomenen die volgens de bestaande zonale veiligheidsplannen -ZVP- en het Nationaal Veiligheidsplan 2012-2015 -NVP- prioritair door de politiediensten moeten worden aangepakt. In de strijd tegen deze criminaliteitsfenomenen worden op lokaal en regionaal niveau al talrijke acties opgezet. Ook op het arrondissementele niveau worden deze fenomenen aangepakt door het organiseren van grootschalige acties op de verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich voortbewegen. Bij een dergelijke FIPA-actie -Full Integrated Police Action- worden middelen en personeel van de lokale politie en van de verschillende diensten van de federale politie, gezamenlijk en geïntegreerd ingezet.

Bijkomende middelen.

Ter ondersteuning van de arrondissementele actie zette de federale politie bijkomende middelen en personeel in zoals een speurhond en drie drughonden. Een helikopter was standby en verder verleenden personeelsleden van het interventiekorps Halle-Vilvoorde, van het Communicatie- en informatiecentrum Oost-Vlaanderen bijstand bij deze actie. Er werden in totaal 128 personeelsleden van de lokale en federale politie ingezet. Naast het uitvoeren van patrouilles werden er diverse controleposten opgericht aan de belangrijkste verbindingswegen en aan de op- en afritten van de autosnelwegen.


Resultaten
De actie EXIT vond plaats tussen 15 en 23 uur. Er werden in totaal 665 voertuigen en 557 personen gecontroleerd waarvan 10 personen geseind waren als op te sporen voor diverse feiten, waaronder 1 bevel tot gevangenneming. 1 persoon was in het bezit van een oorlogswapen. Zeven voertuigen werden in beslag genomen voornamelijk wegens niet verzekering. Tien bestuurders reden zonder een geldig rijbewijs en twee legden een positieve ademtest af. Drie chauffeurs reden onder invloed van drugs. Verder werden er tijdens de actie een aantal hoeveelheden drugs aangetroffen waaronder cannabis, coke en weed. In een wagen werden bij de controle lege gebruikte zakken aangetroffen met restanten van drugs met een geschatte inhoud van 20-25 kg. Naar aanleiding van drugsfeiten werden o.a. 4 gsm’s, een laptop en een tablet in beslag genomen. 1 voertuig trachtte in Hoeilaart aan de controles te ontsnappen, maar kon staande gehouden worden. Het voertuig was niet in orde met de technische eisen -keuring-.  In Dilbeek trachtte 1 niet verzekerd voertuig te ontkomen, maar dat kon ook staande gehouden worden.
 
Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 03/15/5825
Geplaatst  : 16:47 7/03/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel   
 
 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.