Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927596





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gerechtsdeurwaarder begaat zware verkeersovertredingen en erger-MM-236-01
01 maart 2015
Deurwaarders zijn ambtenaren van justitie en hebben een voorbeeldfunctie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.981.100
Leuven / Tremelo 01 maart 2015.

--- Update 1 9:01 2/03/2015
BIZA.
We ontvangen van Binnenlandse Zaken vandaag 2 maart 2015, een reactie die we u niet willen onthouden. Uiteraard gaan we dat niet aan de lokale politie PZ BRT melden, dat heeft geen enkele zin en dat wordt ons niet in dank afgenomen. Wij zullen de minister van BIZA binnenkort een onderbouwd document bezorgen waaruit blijkt dat de lokale politie PZ BRT met de regelmaat van een klok artikel 15 van de wet op het politieambt schendt.
CBB.
Een ander feit is dat de deurwaarder een nieuwe verkoopdag wilde stellen voor zaken die reeds in 2011 door deurwaarder Gemis uit Genk verkocht werden. Dat wil dus zeggen dat, ofwel deurwaarder Tillie een fout maakte, ofwel Gemis de verkoop niet in het Centraal Bestand Beslag -CBB- heeft geplaatst waardoor nu nieuwe kosten werden gemaakt die dus niet terecht zijn.
Van het kastje naar de muur.
Het probleem van de ambtenaar van justitie schuift justitie af naar BIZA, bij BIZA schuift men het probleem af naar de lokale politie, dat noemt men "van het kastje naar de muur".
Statuut gerechtsdeurwaarders.
Op 7 januari 2014 is er een nieuwe wet gemaakt die het statuut van gerechtsdeurwaarders wijzigt. Noch bij Justitie, noch bij BIZA heeft men ons daar naar verwezen. Met de N-VA is het dus ook geen "Verandering" voor "Verbetering" zoals ze zelf tijdens hun verkiezingsprogramma beloofde, "Eigen belang eerst" dat is het dus weer geworden.
--- einde update 1

Wie er ongelukkig genoeg mee te maken krijgt, weet hoe arrogant de meeste gerechtsdeurwaarders zijn, ze worden dan ook regelmatig bedreigd en moeten dan ook met de regelmaat van een klok beroep doen op de lokale politie. De bescherming van deurwaarders door de politie kost de gemeenschap handen vol geld. In feite zouden deurwaarders maar zelf voor hun veiligheid moeten zorgen, dat moeten burgers ook. Voor de vermeende bescherming van de deurwaarder krijgt de politie zo'n vijf euro betaald, de effectieve kostprijs zal de belastingbetaler via de vergoeding aan de politiezone moeten ophoesten.


Beursgenoteerde Belgacom laat deurwaarders maar begaan en betaalt.

De gerechtsdeurwaarder werd hier gestuurd door Belgacom, het gaat over vijf jaar oude zaken en een hoofdsom van 1.708 euro waarvan 579,50 euro werden betaald. Maar de beursgenoteerde Belgacom laat de deurwaarders maar hun gang gaan en keer op keer, zoals in casu nutteloze kosten maken. In deze zaken werden al voor 2.400 euro onkosten gemaakt en al één keer de ganse inboedel verkocht, maar Belgacom blijft de deurwaarders sponsoren en die wrijven zich op de ellende van de belaagden in de handen, zij blijven met grote wagens op de ellende van de anderen rondtoeren. Verkeersregels gelden blijkbaar niet voor hen en dat willen we hier in het kader van het algemeen belang in de kijker zetten.

Een vergissing.
De actie die de plaatsvervangende deurwaarder op 23 februari 2014 voerde was op de koop toe ook nog onterecht, dat diende deurwaarder Bert Nelissen in een e-mail van 27 mei 2015 om 17:27u te bevestigen " .. u mag deze als niet-bestaande beschouwen en ik annuleer ook de kosten ervan ..". Echter de betrokkene hoeft dat niet te pikken en de overtreding waarbij andere weggebruikers in gevaar werden gebracht kan niet ongedaan worden gemaakt.

Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders.
Wij hebben de houding van de deurwaarder voorgelegd aan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders NKGB Henri Jasparlaan 93 te 1060 Brussel www.gerechtsdeurwaarders.be .Nathalie Vanosselaar bevestigt de ontvangst en ook dat de vraag wordt voorgelegd aan de juridische dienst. Over het feit, dat het op de koop toe over een vergissing gaat, documenten zichtbaar en afleesbaar op het dashboard legt, wordt de NKGB nog geïnterpelleerd.

Minister van justitie.
Aangezien het hier over een ambtenaar van FOD Justitie gaat, hebben wij ook aan vraag gesteld aan Koen Geens, daar krijgen we van de perswoordvoerder Sieghild Lacoere een belachelijke reactie " Mensen die overtredingen begaan valt onder politionele bevoegdheden. -BIZA-. Van Binnenlandse Zaken hebben we nog geen reactie ontvangen.

Schending privacy en beroepsgeheim.

Dat deurwaarders op verschillende onderdelen van hun beroep, de privacy schenden heeft Morsum Magnificat in het verleden al meerdere keren bewezen. We verwijzen naar één geval waarbij gerechtsdeurwaarder Guy Gemis uit Genk - die ook nog voor de rechter moet komen -, betrokken is.  Guy Gemis werd in oktober 2010 door de CBPL -privacycommissie- op de vingers getikt. Er ligt sinds 6 augustus 2010 nog een klacht bij de CBPL maar "Caïd" Gemis werkt tégen en de CBPL onderneemt niet genoeg om de schending van de privacy door Guy Gemis aan te pakken. De CBPL maakte de deurwaarder op 2 oktober 2010 één en ander diets, maar Gemis blijft de CPBL tegenwerken en na vijf jaar heeft de CBPL die zaak nog steeds niet uitgeklaard! Gemis ligt ook in de clinch met diverse advocaten, onder meer Guido Niesten in Lanaken.

Betekening.

De deurwaarder die op 23 februari 2015 twee zware verkeersovertredingen beging, liet ook op het dashboard een document " Betekening" liggen waarvan de inhoud en ook de persoon- en adresgegevens voor iedereen zichtbaar waren. Er zal daarover ook een vraag gesteld worden aan de CBPL, als dat wordt bevestigd is er ook de facto sprake van schending beroepsgeheim.

MM_236_01_GDW_Parkeren.pdf
 
Artikel n° : 03/15/5813
Geplaatst  : 7:51 1/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.