Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926314





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Internationale drugshandel loopt weer tegen de lamp.
13 februari 2015
Dertien verdachten in België en Nederland opgepakt na internationale actie.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.959.500
Brussel / Tremelo 13 februari 2015

Na de vangst door de FGP van Leuven werd pas vandaag bekend gemaakt, dat ook op woensdag elf februari 2015 een gecoördineerde operatie werd uitgevoerd tegen de organisatie van internationale drugshandel.  Deze keer was het de Federale Gerechtelijke Politie van Halle- Vilvoorde die in al augustus 2013 via het Parket Halle- Vilvoorde die in actie kwam. Daarbij intensief werd samengewerkt met de Douanediensten op de  luchthaven, de Nederlandse Justitie en de politiediensten van de regio’s Eindhoven, Breda, Rotterdam en Amsterdam.

Intens onderzoek.
Er werd, mede maanden onderzoek, een criminele organisatie in kaart gebracht die zich bezig hield met de illegale invoer van verdovende middelen, zowel vanuit Marokko als vanuit Zuid-Amerika en de Caraïben. De FGP toonde samenwerkingsverbanden aan tussen Belgische en Nederlandse protagonisten. De luchthaven van Zaventem en de haven van Antwerpse kwamen daarbij in beeld.

Huiszoekingen en aanhoudingen.
Op woensdag 11 februari werden een reeks huiszoekingen uitgevoerd in het Brusselse en in Nederland, er werden 13 daarbij verdachten opgepakt, 7 in België en 6 in Nederland. De Belgische verdachten werden door  de Onderzoeksrechter te Brussel aangehouden, de Nederlandse op basis van de uitgevaardigde Europese aanhoudingsbevelen.

In beslag genomen.
Tijdens de huiszoekingen werden onder andere belangrijke geldsommen aangetroffen. De drugshond reageerde positief op een Mercedes die uitgerust bleek te zijn met een verborgen schuilplaats om drugs in te  vervoeren. Het voertuig werd in beslag genomen.

Bron : Federale politie

Artikel n° : 02/15/5794
Geplaatst  : 20:58 13/02/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 13 februari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.