Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926315





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet goochelde met cijfers van vorig jaar en prognoses voor dit jaar.
12 februari 2015
Beoordeling is werk voor boekhouders en fiscaal analisten, technische informatie bleef uit. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.958.400
Mechelen / Tremelo 12 februari 2015

Via informanten komt Morsum Magnificat in bezit van de Telenet timing voor de persconferentie van heden morgen om tien uur. Aangezien Morsum Magnificat bij Telenet niet gewenst is, gediscrimineerd wordt, schrijven wij op 5 februari in via MORSE- Press Vof. De deadline om in te schrijven was 11 februari, toch heeft er zich vlak vóór de persconferentie nog iemand kunnen inschrijven die, voor zover bij deze redactie bekend, geen journalist is, ook niet aan een medium is verbonden en zelfs feitelijk persona non grata is bij Telenet!

Cijferwerk.
Andermaal is het een feit dat in casu Telenet zich weken, maanden kan voorbereiden, die gecompliceerde vergelijkingen en cijfermateriaal vandaag op tafel werd legt waarover journalisten geacht worden, na een Engelstalige briefing, binnen enkele minuten ernstige vragen te kunnen stellen. Die kritische vragen waren er van de klassieke pers dan ook niet. Dat de persconferentie zo nodig in het Engels diende gehouden, is van Telenet buiten alle stijl, John Porter heeft eerder tijdens persmomenten, beloofd Nederlands te leren, maar daar hebben we vandaag niets van gemerkt.

Bedrijven.
Wat zeker naar voren is gekomen is dat Telenet haar schijnwerpers op de netwerkuitbreiding voor bedrijvenparken heeft gericht. Op de vraag van Morsum Magnificat of de nog hogere ombouw -dan de 1 GHz die was voorzien-, naar 1,2 GHz, die 200 MHz in frequentie bijkomende ruimte moet geven voor bedrijven, daarmee iets te maken heeft, werd door CTO Micha Berger -de opvolger van Jan Vorstermans-, niet bevestigd.

XXL Opleiding.
Uitgerekend ook vandaag is het Nederlandse Klict http://klict.nl/ in een Telenet pand aan de Dellingenstraat te Mechelen gestart met de XXL opleiding voor technici, dat in drie delen moet verlopen. Clict geeft enkel de opleiding voor het vervangen van nieuwe componenten, zeg maar de "pure montage". Echter, voor het luchtnet, dus op de gevaarlijke palen, bedankt Clict, dat moet Telenet zelf doen. Anderzijds is het "fijne" werk, zoals de inregeling, opzoeken ingress, ook nog voor later en daarvoor heeft Telenet vandaag nog geen definitieve oplossing! Wat Telenet vandaag wel kwijt wilde is, dat er tot op heden al 250 nieuwe technici een opleiding zouden  genoten hebben, maar wij betwijfelen dat. Trouwens, dat aantal stelt in het kader van deze grote ombouw quasi niets voor, er zijn alleen al aan versterkers minstens vijftienduizend stuks te vervangen, de abonnee aftakdozen een tienvoud daarvan.

Waarom derden?
Telenet profileert zich als een bedrijf waar de "Manager" alles bepaalt waaruit "geld" is te slaan. Op het technische vlak scoort Telenet echt niet goed, zelf hebben ze de mensen niet in huis en moeten ze gebruik maken van aannemers die ze financieel uitpersen en bovendien ook nog eens laattijdig betalen. Waarom moet Telenet voor dergelijke belangrijke taken, derden inschakelen? Tussen de lesgevers van Clict bevinden zich twee personen die afkomstig zijn van het Nederlandse UPC, niet toevallig heeft Micha Berger daar ook gediend. Het bedrijfje V. uit Putte werd, net als André B., bedankt, deze laatste is zelfs niet meer welkom, mag zelfs  voor opdrachten bij Telenet niet voor derden werken, dat is niets minder dan broodroof.

Belgacom?
Morsum Magnificat overhandigde aan CTO Micha Berger na afloop een foto en vroeg of het "opkuisen" van dergelijke situaties óók tot de opsmuk van hun vaak ondermaats net behoort. Die Micha Berger is een super gladde kerel en vroeg meteen "is dat van Belgacom". Maar wilde toch meteen nadien graag weten waar de foto genomen werd. We publiceren hier de foto die in de Brusselsestraat in Dendermonde genomen werd, geen fraai beeld voor Telenet dat niet met mooipraterij kan ongedaan gemaakt worden, daar is veel meer voor nodig.

De financiële resultaten van Telenet :

http://nl.investors.telenet.be/phoenix.zhtml?c=241898&p=irol-resultcenter

Meer volgt : " Nieuwe wijn in oude vaten "  

Artikel n° : 02/15/5790
Geplaatst  : 18:39 12/02/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - geprezen ervaren technicus teledistributie netten ook voor de antennes van de Watertoren te Mechelen
Laatste update ( 13 februari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.