Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933679





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brand in Keerbergen : Touring wil schade van Eandis claimen.
05 februari 2015
Waarom heeft Parket Leuven bewijsmateriaal van brand wegens kortsluiting in toevoerleiding meegenomen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.948.900
Brussel / Keerbergen / Tremelo 05 februari 2015.

Zo gaat dat bij een kortsluiting!
https://www.youtube.com/watch?v=Cg7RMvwM_Cg


Het is al aan poosje geleden, meer bepaald op 15 oktober 2014, dat er aan de Putsebaan 201D brand is ontstaan, zeer waarschijnlijk in de elektrische aftakking van DNB Eandis, een klassiek voorkomend feit. De brand is vroeg in de ochtend ontstaan terwijl de bewoner al vertrokken was. Zeker is dat de BAXB toevoerleiding van Eandis in kortsluiting was en de isolatie als gevolg van het "Joule" effect is gaan branden. De kortsluitingen veroorzaakten "knetteren" en dat geluid deed de hond van de buren blaffen. Het waren de buren die de brandweer alarmeerden.


Kortsluiting in onwettige aftakking.
Of er nu eerst brand was en vervolgens kortsluiting, of omgekeerd, doet niet ter zake. Het feit dat het luchtnet heeft vuur gevat, in kortsluiting kwam en de geleiders dermate opwarmde dat de isolatie is gaan branden, bewijst dat de aftakking niet voldeed aan de wettelijke voorschriften zoals voorzien in artikel 125.02.2 van het KB van 10 maart 1981.


Het resultaat van een kortsluiting ...

Verdeelpunt.

Een ander feit is dat de toevoerleiding naar een lasdoos en vervolgens naar 3 woningen werd gerealiseerd met een BAXB van 10 mm², na de brand werd deze vervangen door een BAXB met een grotere sectie. Er is
daar in de jaren zeventig op een vreemde wijze verkaveld door een personeelslid van de gemeente. Wellicht is de bestaande aftakking van de woning tegen de Putsebaan gebruikt om nog twee andere woningen op dezelfde kabel af te takken en dan heeft Eandis weer een conformiteitprobleem.

Parket.
Bij de verzekeraar Touring klaagt men dat het Parket bewijsmateriaal zou hebben meegenomen, dat is voor deze redactie niets nieuws, dat gebeurt nog meer, onder meer in de zaak Caretti. We zijn verwonderd dat het Parket de bewoner niet verdenkt van brandstichting, dat is ook iets wat men nogal vlotjes doet. Anderzijds sluit het Parket de ogen voor duizenden onwettige aftakkingen naar woningen. Juist daarom gaat Morsum Magnificat, om dat aan te kaarten, een dossier indienen bij het federaal parket.

Touring.
Morsum Magnificat nam contact met de dossierbeheerder Indra Willems van Touring. We hebben uiteraard in het kader van een dossier die wij bij het federaal parket willen indienen, interesse voor deze zaak. We zijn er zeker van, het door Touring inschakelen van een Experts ten spijt, dat Morsum Magnificat misschien wel eens meer zou kunnen weten, dat hebben wij trouwens in de zaak Wittevrongel en Roland bewezen. Maar Touring is te kieskeurig en stelt te veel vragen. Verzekeraars moet niet zeveren, ze weten allemaal dat ze dergelijke risico's lopen omdat ze onwettige zaken verzekeren. Ook Assuralia werd door deze redactie al 13 jaar geleden geïnformeerd.

Centen.
De gedupeerde eigenaar heeft van de verzekeraar Touring zijn centen -meer dan driehonderdduizend euro- binnen en wil ook geen verdere informatie geven en dat komt ons zeer vreemd over. Touring wil de aan haar klant uitbetaalde som van Eandis terug vorderen. Touring stelde al een advocaat aan en er is al een dagvaarding uitgebracht.  

Artikel n° : 01/15/5781
Geplaatst  : 5:48 5/02/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 februari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.