Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933679





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Als dat geen passieve corruptie is.
04 februari 2015
Burgemeester Dams houdt vier dagen "Bal van de burgemeester". 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.951.000
Tremelo 04 februari 2015.

--- Wijziging
13:48 6/02/2015

Een -betaald- bal door de burgemeester tot daartoe, maar wat er in Tremelo mee gaande is, tart toch elke verbeelding. Vorig jaar liet Paul Dams door het gemeentepersoneel de spiegeltent opstellen. De fluwelen oppositie van de loze vissertjes met hun gele plastic jasjes van de N-VA, dienden een klacht in bij Gouverneur Lodewijk De Witte die de N-VA gelijk gaf. Maar Dams heeft reeds lang een oplossing gevonden. Dit jaar moeten de personeelsleden, die weer worden ingeschakeld, daarvoor maar verlof nemen. Of dat kan stroken met de sociale wetgeving en de arbeidsovereenkomst van de betreffende personeelsleden is een andere vraag. Nog een andere vraag is, of die personeelsleden 'allemaal' uit vrije wil vrijaf nemen en of daar geen despotisme speelt?

Burgemeester Dams :
We hebben een tent gehuurd en die hebben hun eigen personeel bij en die bouwen de tent op en de rest, als alles staat opgebouwd, en mensen willen dat voor mij verder afwerken, dan mag dat van mij.

                        "
Dat een Bal van de burgemeester maar eventjes vier dagen
                      duurt en het openbaar domein vier dagen in beslag dient
                     te nemen, noemen wij niets minder dan passieve corruptie "


Tentenboek.

Wij hebben Dams erop gewezen dat er bij de opbouw van een tent een zogenaamd "tentenboek" moet gevolgd en dat de mensen die de tent opbouwen daarvan op de hoogte moeten zijn, niet jan en alleman mag een tent zomaar opbouwen. Dams gaat ervan uit dat degene die de tent verhuurt en opbouwt daarvan op de hoogte is en weet waar hij mee bezig is, zij zetten immers in heel België tenten op. Morsum Magnificat is daar nog niet zo zeker van en verwijst naar de Pukkelpop affaire. Dat een Bal van de burgemeester maar eventjes vier dagen duurt en het openbaar domein vier dagen in beslag dient te nemen, noemen wij niets minder dan passieve corruptie. We kijken na of er een weg is om te beletten dat een burgemeester zonder meer het openbaar domein om zijn politiek blazoen op te blazen, vier dagen inpalmt.

Grote Prijs Dams.
Na het "Bal van de Kwal" organiseert Dams de "Grote prijs Burgemeester Paul Dams" en het zou blijken, dat de prijs niet door de gemeente maar door Dams zelf zou betaald worden. Informanten lachen zich een kriek, Dams heeft nog nooit gelopen, zeggen ze. Dat deze "grote prijs" georganiseerd wordt door café The Flintstones en niet, zoals eerder gezegd, door een ander café, heeft volgens Dams ermee te maken dat de afspraken met het eerste café niet zijn doorgegaan. Toch zou Dams en zijn knecht en duivel doe het al Jommeke Claes met die andere cafébaas gesprekken hebben gehad en niets meer van zich hebben laten horen.

Wat is Dams van plan met de socialisten?
Volgens kwatongen is Dams in Tremelo de socialisten aan het opvrijen, dat de Grote Prijs Dams in de Flinstones wordt georganiseerd is zeer vreemd klinkt het in Tremelo, de vader van de uitbater Vital Mergaerts was 18 jaar sp.a Schepen en lag naar 't schijnt al bij het eerste college met Dams in de clinch. De broer van de cafébaas van de Flinstones is in dienst bij de gemeente. Dams was op 25 januari 2015 ook aanwezig op de sp.a Brunch te Baal. Dams zegt daarover aan deze redactie dat zoiets in zijn privétijd gebeurt en trouwens ook bij de andere partijen, zoals de N-VA bij zo'n gelegenheden langs gaat.

Voorakkoord.
Toen we het hadden over de poging tot voorakkoord in 2012 in café Jagershof te Aarschot, wij daar de namen van Isabel Van Passel, Marc Haegemans en Marc Wouters op plakken, kan burgemeester alleen maar de vraag stellen "was u daar bij?", uiteraard niet, maar veel commentaar komt er toch niet uit. Dams lonkt duidelijk naar de socialisten, we weten uit goede bron dat het in Tremelo met de CD&V, vooral met Jan Van Herck niet al te goed botert.    

Artikel n° : 01/15/5780
Geplaatst  : 13:22 4/02/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 06 februari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.